Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde sürdürülen aile ve dini rehberlik faaliyetleri ile gençlik çalışmaları va vaaz-irşat hizmetlerinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi amacıyla Balıkesir İl Müftülüğünce "Din Hizmetlerinde Etkinliğin Artırılması Çalıştayı" düzenlendi.

Kovid-19 tedbirleri eşliğinde İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştaya ilçe müftüleri, vaizler, din hizmetleri uzmanları, gençlik ve ADRB koordinatörleri katıldı.

İl Müftüsü Celal Sürgeç'in yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayta Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Halil Kılıç, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık vaizleri Fatih Çelik ve Mehmet Fatih Tunç ile Diyanet İşleri Uzmanı Fatih Yıldız sunum yaptı.

Toplamda 8 oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayda; "Vaaz ve İrşatta İlkeler", "Diyanet Gençlik Hizmetlerinde Moral ve Motivasyon", "Din Hizmetleri Uygulama Genelgesi Hakkında Bilgilendirme", "Aile ve Dini Rehberlik Hizmetleri", "Gençlik Çalışmalarında Stratejiler" ve "Güncel Fıkhi Meseleler" konularında bilgi verildi.

Tecrübe paylaşımlarının da yer aldığı çalıştay, genel değerlendirme oturumunun ardından hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan