Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye’nin dört bir tarafında ihtiyaçlar doğrultusunda açılan 4-6 yaş Kur’an kurslarında milyonlarca çocuk Kur’an-ı Kerim eğitimi başta olmak üzere değerler eğitimi alıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yaş gruplarına uygun olarak hazırlanan müfredat kapsamında uzman öğreticiler tarafından verilen eğitimlerle çocuklar bir yandan Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamberin (s.a.s.) hayatı, temel dini bilgiler gibi dersler alırken diğer taraftan da sevgi, saygı, paylaşmak, birliktelik, yaratılana merhamet, anne babaya saygı, görev ve sorumluluk alma gibi güzel hasletler kazanıyor.

Bu kapsamda ülke genelinde il ve ilçe müftülüklerine bağlı olarak ihtiyaca binaen açılan kurslarda her sene binlerce çocuk Kur’an-ı Kerim'e geçiyor.

Kur’an-ı Kerim'e geçen miniklerin son haberi Balıkesir Karesi ilçesinden geldi.

Hatipler Camii 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursunda Betül ve Damla isimli iki çocuk Kur'an-ı Kerim temel eğitimini tamamlayarak Kur’an’a geçti.

Miniklerin Kur’an’a geçişleri dolayısıyla bir merasim düzenlendi.

Kur’an okumayı öğrenen minikleri tebrik eden Karesi Müftüsü Fahri Sağlık öğrenci velileri, kurs yöneticileri ve sınıf öğreticilerine teşekkür ederek "Göz nurumuz yavrularımızı, anne babalarını ve hocalarını tebrik eder, başarı ve mutluluklar dilerim." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan