Balıkesir İl Müftülüğü tarafından manevi danışman ve koordinatörlük görevi yapan personele yönelik "Vaaz ve İrşatta Usul ve Üslup" konulu bir seminer gerçekleştirildi.

Vaizlerin, manevi danışman ve koordinatörlerin vaaz etme becerilerini geliştirmek, görev alanlarında etkinlik ve verimliliği arttırmak amacıyla düzenlenen seminere Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç ve Emekli Müftü Yusuf Sarıkaya konuşmacı olarak katıldı.

 İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Sürgeç, yapılan bu eğitimin her haliyle topluma yarar sağlayacağına inandığını ifade ederek, seminere katılan personele teşekkür etti.

Ardından kürsüye davet edilen Emekli İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise "İrşat yöntemi olarak vaaz ve hitabet, vaazlarda Kur'an ve sünnetten yararlanma, vaaz ve irşatta etkili iletişim, vaaz sunumu" başlıklı konularda sunum gerçekleştirdi.

Vaaz eden kişilerin nasıl olması gerektiğinden söz eden Sarıkaya, "Vaiz yeterince alan bilgisine sahip olmalıdır. Vaiz, kullandığı materyallere hakim olmalıdır. Ayet ve hadislere, okuyacağı şiir ve kıssalara yeterince hakim olmalıdır. Vaiz, umumi kültüre sahip olmalıdır. Görev ve sorumluluk bilincini asla unutmamalıdır. Daima yenilenmeli ve usulüne uygun bolca okumalıdır." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan