Diyanet İşleri Başkanlığınca "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali, Balıkesir İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen yarışmaya Bursa, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Kütahya, Sakarya ve Balıkesir illerinde birinci olan kadın din görevlileri katıldı.

Programda konuşan Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, "Allah’ın kitabı, Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) en önemli emanetidir. Peygamberimiz (s.a.s.), ‘Kur’an-ı Kerim dışında bir hidayet arayan toplumlar dalalete uğrar.’ buyurmaktadır. Rabbim hepimizin yolunu Kur’an ile aydınlatsın." dedi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya başkanlığında oluşturulan komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Bursa’dan Kübra İkiz birinci, Kocaeli’den Gülsün Ünal ikinci, Balıkesir’den Esra Öz üçüncü oldu.

Yarışmacıları tebrik eden Komisyon Başkanı Kaya, “Hepiniz buraya gelerek zaten büyük bir başarı elde etmiş bulunmaktasınız. Rabbim başarılarınızı daim eylesin.” diye konuştu.

Yarışmacılara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan