Aydın İl Müftülüğü, Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur’an-ı Kerimi yüzünden güzel okumaya teşvik etmek amacıyla, hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarında okuyan öğrencilere yönelik "Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" düzenledi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışmaya, ilçelerde dereceye giren öğrenciler kız ve erkek olarak iki ayrı kategoride Kur'an'ı en güzel şekilde okumak için yarıştı.

İl Müftü Yardımcısı Melek Sevindi başkanlığındaki komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda kızlar kategorisinde Nazilli İlçesi Dallıca Mahallesi Kelami Kur’an Kursu öğrencisi Büşra Arıkan, erkeklerde ise Aydın Merkez Bölge Yatılı Kur’an Kursu öğrencisi Mehmet Asım Öz birinci oldu.

İl Müftü Yardımcısı Sevindi, "Öncelikle öğrencilerimizi medeni cesaretlerinden ötürü tebrik ediyor, kelamların en güzeli olan Kur'an-ı Kerim'i öğrenen öğrencilerimize ve bu güzel kelamı onlara öğreten hocalarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Program sonunda ödüllerini takdim eden Müftü Yardımcısı Sevindi, 25 Ağustos 2022 tarihinde Muğla Fethiye’de gerçekleştirilecek olan bölge finalinde Aydın’ı temsil edecek birincilere başarılar diledi.

Editör: Mehmet Çalışkan