Köşk İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Erkek Yatılı Hafızlık Kur'an kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 28 erkek öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Akşemseddin Camii'nde gerçekleştirilen icazet merasimine İl Müftü Yardımcısı Mehmet Atay, İlçe Belediye Başkanı Nuri Güler, İlçe Müftüleri, siyasiler, misafir hafız hatipler, din görevlileri ve hafızların aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Vali Hüseyin Aksoy ve siyasilerin mesajlarının okunması ile başladı.

Programda katılımcılara hitap eden İl Müftü Yardımcısı Mehmet Atay: "Hafızlarımız ümmetin en kıymetli fertleridir. Çünkü onlar payelerin en güzelini en şereflisini hak etmişler ve almışlardır. Onlar ayaklı Kur'an'dırlar. Hepsini canı gönülden tebrik ediyorum." dedi.

Açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Muhammet Meral ise "İlçemizde ilk defa Kur'an kursu hafızlarımıza icazet merasimi gerçekleştiriyoruz. Bugünü yaşayacağız, göreceğiz demiştik. İşte o gün bugündür. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım." ifadelerini kullandı. 

Toplam 28 öğrencinin "Hafızlık Belgesi" aldığı tören, Reisül Kurra Vekili Selim Menteşeli tarafından yapılan dua ile tamamlandı.

Tören sonunda hafızlara belgeleri ve çeşitli hediyeler verilirken katılımcılara da ikramda bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan