Çankırı İl Müftülüğünce Diyanet Gençlik Merkezinde her akşam iftar sofraları kurularak başta üniversite öğrencileri olmak üzere, lise ve ortaokul öğrencilerine, ihtiyaç sahiplerine, yetimlere, engelli vatandaşlara  iftar veriliyor.

Her akşam din görevlilerinin rehberliğinde öğrenciler Ahmet Yesevi Camii avlusunda bulunan Diyanet Gençlik Merkezine gelerek iftarlarını açıyor.

İl Müftüsü Mehmet Şahin, "Ramazan boyunca devam edecek olan iftar sofralarımız da günlük elli öğrencinin üzerinde katılım oluyor. Türkiye Diyanet Vakfı Çankırı Şubesi öncülüğünde 'Bir Sofra da Sen Kur' temasıyla başladığımız iyilik hareketine hayırsever vatandaşlarımız destek veriyor. Peygamber Efendimiz (sas), 'Her kim bir oruçluya iftar yemeği yedirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap verilir; oruçlunun ecrinden de hiçbir şey eksiltilmez.' buyurmuştur. Çankırı da bazı vatandaşlarımız KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerini manevi danışmanlarımızın rehberliğinde evlerine davet ederek bu hadisi şerifi ihya etmeye çalışıyor. Evinde misafir ağırlama imkanı olmayan ancak ben de iftar vermek istiyorum diyen vatandaşlarımız için Diyanet Gençlik Merkezinde verilen iftarlara ve Kur’an kurslarında kalan hafızlık öğrencilerine destek vermek suretiyle onlar da bu hadis de verilen müjdeye nail oluyorlar. Rabbim hayır sahiplerinin hayırlarını kabul eylesin." dedi.

Editör: Ömer Ceylan