Aydın İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “Bir Yetime Aile Olmak" konulu panel ve “Din İstismarı ile Mücadele” konulu konferans düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan İl Müftüsü Hasan Güneş, “Devletimiz kimsesizlere, çocuk yetişkin demeden elbette kol kanat geriyor. Bu durumda olan her kim var ise bakmaya, büyütmeye, okutmaya hatta evlenip yuva kurmasına kadar her zaman yanında oluyor. Fakat çocuk deyince ilk akla gelen çocuğun ailesidir. Bir çocuğun, anne baba şefkati ve sevgisi ile büyümesi, kardeş duygusunu tatması, büyüyüp iş hayatına atıldığında toplumda yabancılık çekmemesi için kimsesiz çocukların koruyucu aile ile himaye edilmesi çok önem arz etmektedir.” dedi.

Panelde “Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Aile Olmak” ve “Nasıl Koruyucu Aile Olunur?” konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Ardından “Din İstismarı İle Mücadele” konferansında konuşan İl Müftülüğü Vaizi Cihat Selen, “Din İstismarı İle Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi” konulu sunum eşliğinde katılımcıları bilgilendirdi.

Programa Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan