Diyanet İşleri Başkanlığınca "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali, Aydın İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Aydın İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen yarışmaya illerde yapılan elemelerde birinci olan kadın din görevlileri katıldı.

Programda konuşan İl Müftü Vekili Mehmet Atay, "Bölge finalinin Aydın ilinde yapılması bizleri çok mutlu etti. Kur'an-ı Kerim adına yapılan her türlü etkinlik, çalışma, faaliyet değerlidir. Bu yarışmalar nice güzelliklere vesile olsun inşallah. Tüm yarışmacı hocalarımıza başarılar diliyorum." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mustafa Bodur ise "Dinin temeli Kur'an-ı Kerim, Diyanet İşleri Başkanlığının temeli de Kur'an-ı Kerim öğreticileridir. Sizler mukaddes bir görev icra etmektesiniz. Toplumu ilgilendiren her konuda görev alan kişilersiniz. Göreviniz mukaddes olduğu kadar da özveri ve sabır isteyen bir iştir. Cenabıhak yardımcınız olsun. İcra edeceğimiz bölge finali yarışmasında da hepinize başarılar diliyorum." diye konuştu.

Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Bodur başkanlığındaki komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Denizli’den Fatime Betül Başa birinci, Aksaray'dan Fatma Akpınar ikinci, Kayseri’den Merve Büşra Akar ise üçüncü oldu.

Yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan