Diyanet İşleri Başkanlığınca 2013-2014 eğitim-öğretim yılında pilot olarak uygulamaya koyulan ve kısa sürede ülke geneline yayılan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları'nda yıl sonu coşkusu yaşanıyor.

Bu kapsamda il ve ilçe müftülükleri faaliyet gösteren 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları'nda "Yıl Sonu Etkinliği ve 10. Yıl Mezunlar Buluşması" düzenleniyor.

Ağrı

Ağrı İl Müftülüğü 4-6 Yaş Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler için "Yıl Sonu Etkinliği" düzenlendi.

Yıl boyunca kursta eğitim gören minikler, yıl sonu etkinliğinde Kur’an okuyup ilahiler seslendirdi.

Çocukların coşkusuna ortak olan Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük, "4-6 yaş kurslarımızda 4 yaşından itibaren çocuklarımızı eğitmeye başlıyoruz. Milli ve manevi değerlerimizle ne kadar çok çocuğumuzu eğitirsek geleceğimiz de bir o kadar güçlenir. Çünkü bu çocuklarımızla beraber on yıl sonrasının toplumunu inşa ediyoruz. On yıl sonrasının gençlerinden şikayetçi olmamak için şimdiden evlatlarımızı değerlerimizle eğitmemiz gerekiyor. Bu nedenle hayati bir görev ifa eden 4-6 yaş gurubu Kur’an kurslarımızın sayısını arttırmak için daha çok çalışmalıyız." dedi.

ağrı-11-12

Tutak ilçesinde ise Fatih ve Gönül Bahçesi 4-6 Yaş Kur'an kursları tarafından "Mezunlarımızla Buluşuyoruz" sloganıyla 10. Yıl etkinliği düzenledi.

ağrı-tutat-4-6--yas-11

Programın açılış konuşması yapan İl Müftü Yardımcısı Mustafa Solhan, 4-6 yaş Kur'an kurslarımız, çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmelerini hedeflemektedir. Bu nedenle 4-6 yaşların daha yaygın hale gelmesi gerekmektedir. 4-6 yaş kurslarımız sevgi tohumlarını ekerek insanlığı Hz. Peygamberin evrensel mesajlarıyla buluşturmaktadır." dedi.

ağrı-tutat-4-6--yas-22

İlçe Müftüsü Şahmurat Kaya ise yaptığı selamlama konuşmasında 4-6 Yaş Kur'an Kurslarının önemine değinerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Minik öğrenciler tarafından okunan sureler, dualar, istiklal marşı ve semazen gösterisi ile devam eden program hediye takdimi ile sona erdi.

Aydın

Köşk İlçe Müftülüğüne bağlı Çarşı Mahallesi 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursunda eğitim gören öğrenciler için "Yıl Sonu Kapanış Programı" düzenlendi.

aydın-köşk-11

Yıl boyunca kurslarda eğitim gören minikler, yıl sonu etkinliğinde bir araya geldi.

Çocukların coşkusuna ortak olan İl Müftüsü Hasan Güneş, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2012 yılında temellerini attığı 4-6 yaş Kur’an kurslarımız velilerimizin de büyük gayretleriyle gün geçtikçe daha iyi bir konuma gelmektedir. Bu kurslarımızda öğrenciler, yaşlarına uygun dini bilgileri, öz bakım becerilerini ve okul öncesi temel kavramlarını eğlenerek öğreniyorlar. Ailelerimizin desteği, hocalarımızın gayreti ile bir eğitim döneminin daha sonuna geldik. Velilerimizi, hocalarımızı, öğrencilerimizi tebrik ediyoruz." dedi.

aydın-köşk-33

Bolu

Bolu İl Müftülüğü Hasan İbrahim Arabacıoğlu 4-6 Yaş Kur’an Kursu  öğrenciler için "Yıl Sonu Kapanış Programı" düzenlendi.

Sandallar Kur’an Kursu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda minik öğrenciler yıl boyu öğrendiklerini sergileme fırsatı buldu.

bolu-11-10

Programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, "4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızın şehrimizde çoğalması bizi memnun etmektedir. Bu kurslarımızda çocuklarımızın yaşlarına uygun dini bilgiler ve el becerilerinin geliştirilmesi için eğitimler veriyoruz. Çocuklarımıza dinimizin temel kavramlarını öğretiyoruz. Gayemiz geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı dini değerlerimizle beraber güzel ahlak ve vatan-millet sevgisiyle yetiştirmek, vatanına ve milletine bağlı, ana babalarına ve çevresine saygılı, topluma yararlı bireyler yetiştirmektir." ifadelerini kaydetti.

bolu-22-7

Çorum

Çorum İl Müftülüğünce 4-6 Yaş Kur'an Kursları "Yıl Sonu Etkinliği ve 10. Yıl Mezunlar Buluşması" gerçekleştirildi.

çorum-22-1

Minikler tarafından İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikte, Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, "Açıldıkları günden bu yana 4-6 yaş Kur'an kurslarımıza Çorum halkı tarafından gösterilen teveccühten oldukça memnunuz. Geri dönüşlerde olumlu Elhamdülillah. Bu hususta emeği geçen tüm hocalarımıza ve velilere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

çorum-11-9

Program Hacivat-Karagöz, Nasreddin Hoca ve Sema gösterileriyle devam etti.

Etkinlikte miniklere pamuk şeker ve dondurma ikramı yapıldı.

Osmancık

Öte yandan Osmancık İlçe Müftülüğü organizesinde 15 Temmuz Şehitleri 4-6 Yaş Kur'an Kursunda düzenlenen mezuniyet buluşmasında, eski mezunlar ve bu yıl mezun olacak minik öğrencilerle bir araya gelindi.

osmancık-11-1

Minik öğrencilerin sevincine; İlçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydın, Şube Müdürü Harun Gökcük, Şef Hakkı İçyüz, din görevlileri, mahalle muhtarları ve öğrenci velileri de ortak oldu.

Programın açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Aydın, "Bu yıl 4-6 yaş Kur'an Kurslarının açılışının 10.yılı olması münasebetiyle düzenlenen etkinliğin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Kurslarımıza katılımın her geçen gün daha da arttığını görmekteyiz, Verilen eğitimle inançlı ve vatanını seven, geleceğimizin teminatı gençlerin yetişmesini hedeflemekteyiz. Ayrıca hizmet verimliliğinin artması için her geçen gün daha fazla titizlik içerisinde çalışmaktayız. Emeği geçen tüm personelime teşekkür ediyorum." dedi.

osmancık-22-1

Konuşmanın ardından minik öğrenciler, kaşıkla top taşıma, balon taşıma, çuval yarışı, pipetle şönil taşıma gibi oyunlar oynadıktan sonra yüz boyama etkinliğine de katılarak oldukça eğlendi.

Etkinlik çerçevesinde oluşturulan anı defterine de eski mezun öğrenciler duygularını aktardı.

Çankırı

İl Müftülüğünce 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik "4-6 Yaş Kur’an Kursları 10. Yıl Şenliği" yapıldı.

Açık alana kurulan şişme oyun parkı, boyama etkinlikleri ile çocuklar eğlenceli vakit geçirdi.

çankırı-11

Şenlikte miniklerle bir araya gelen İl Müftüsü Mehmet Şahin, "Hz. Peygamber (sas) terbiye ve edebi, ana babanın çocuğuna bırakacağı 'en güzel miras' olarak nitelendirmiştir. Bu yavrularımıza Allah demeyi, değerler eğitimini, büyüğe saygıyı, küçüğe sevgiyi, güzel insan olmayı kazandırmaya çalışıyoruz. Yavrularımızın kalplerini, gönüllerini vatan, millet sevgisi, din mukaddesat coşkusu ile doldurmak, geleceğe hazırlamak için hocalarımızla gayret ediyoruz." diye konuştu.

Kurs yöneticilerine plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile program son buldu.

Hakkari

Hakkari'de 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında okuyan öğrencilere yönelik yıl sonu mezuniyet etkinliği düzenlendi.

hakkari-11-9

Etkinlikte konuşan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu "Ahlaklı bir nesil yetiştirmenin ilk adımı 4-6 yaş Kur’an kurslarıdır. Kurslarımıza gösterilen ilgi ve alaka ile  aldığımız olumlu geri dönüşlerden oldukça memnunuz. Geleceğimizin teminatı olan çocukları, bu günden milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirmek, sağlam kişilik sahibi olmaları yönünde çalışmak, doğru olup doğrularla olan, yalandan kaçınan, kötü emelli kişilerin tuzağına düşmeden yaşamlarını sürdüren kişiler olarak geleceğe hazırlamaya gayret göstermek hepimizin dini ve insani görevidir." ifadelerini kullandı.

hakkari-22-4

Konuşmanın ardından sinevizyon gösterimi, ilahi dinletisi, Kur’an-ı Kerim’den sure ve aşr-ı şeriflerin okunması, ezber hadis okuma, drama ve eğlenceli oyunlardan sonra yapılan dua ile program sona erdi.

Kayseri

Talas İlçe Müftülüğünce 4-6 yaş Kur'an kurslarının 10. yılında "Mezunlar Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösteri ile başlayan etkinlikte minikler, öğreticileri rehberliğinde halat çekme, yumurta taşıma, çuval yarışı, sandalye kapmaca oyunları ile keyifli vakit geçirdi.

kayseri-11-15

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, 4-6 yaş Kur'an kurslarının önemini vurgulayarak emeği geçenlere teşşekür etti.

Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut ise "4-6 yaş Kur’an kurslarına çok önem veriyoruz. Çünkü buralarda minik yavrularımız değerlerimizi, sevgiyi, merhameti, şefkati ve yardımseverliği öğreniyor. Bilimsel olarak eğitim metodu uygulanıyor." dedi.

kayseri-22-9

Ardından 4-6 yaş grubu Kur’an kursları tarafından hazırlanan atölyeler, standlar ve oyun alanları ziyaret edildi.

Etkinliğe katılanlara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramı yapıldı.

Kütahya

Gediz Müftülüğü tarafından  ilçede faaliyet gösteren bütün 4-6 Yaş Grubu Kur'an kurslarının katılımı ile  “Mezuniyet programı” düzenlendi.

kütahya-11-5

Öğrencilerin sunumlarıyla başlayan programda konuşan Gediz Müftüsü Sebahattin Turan, "4-6 yaş grubu Kur'an kurslarımızda başta Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed (sas)'in güzel ahlakı eğitimi olmak üzere, insanı seven, topluma faydalı, aile değerlerine bağlı nesiller yetiştirme ideali vardır." dedi.

Programın bitiminde minik öğrenciler, şişme oyun parkı, yüz boyama ve palyaço gösterileri ile doyasıya eğlendi.

Tunceli 

Tunceli İl Müftülüğü "4-6 Yaş Kur'an Kurslarının 10. Yılında Mezunlar Buluşuyor" temalı program düzenledi.

tunceli-11-1

Yoğun ilginin ve katılımın olduğu programda İl Müftüsü Şevket Dilmaç, 4-6 yaş Kur'an kurslarının öneminden bahsetti.

Program sonunda 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğreticilerine plaket mezun olan öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

tunceli-22-1

Yaz Kur'an Kurslarının tanıtımının da yapıldığı program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

İstanbul

Gaziosmanpaşa İlçe Müftülüğü, Küçükköy Merkez Camii Kur'an Kursu hafızlık öğrencilerine yönelik "Yıl Sonu Programı" düzenlendi.

Etkinliğe katılan ilçe Müftüsü Paşa Bektaş,  programın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

gaziosmanpşa-11

Etkinliğe dair bilgilendirmede bulunan Küçükköy Merkez Camii Kur'an Kursu Yurt Müdürü Ramazan Kuşbay, hafızlık eğitimi alan öğrencilerin zihin yorgunluklarını bir nebze olsun gidermek, moral vermek ve yıl boyunca göstermiş oldukları başarılarının ödülü olarak piknik düzenlediklerini ifade etti.

Pikniğe katılan öğrenciler ise mutluluklarını dile getirerek etkinlik için kurs yönetici ve öğreticilerine teşekkür etti.

tekirdağ-11-13

Tekirdağ

Çorlu İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kursları 4-6 yaş sınıflarında eğitim gören öğrenciler için "Yıl Sonu Şenliği" düzenlendi.

tekirdağ-22-4

Rasim Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Uygulama Camii bahçesindeki şenlikte "Hacivat-Karagöz gösterisi", "Kukla Gösterisi", "Şişme Oyun Alanları" gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

tekirdağ-33

Şenliğe İl Müftü Yardımcısı Melek Karakaş, İlçe Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, Kur 'an kursu ögreticileri, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Gaziantep

Şahinbey İlçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren 4-6 Yaş Kur'an kurslarının yıl sonu etkinlik programı, Şahinbey Belediyesi Kongre ve Sanat Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

gaziantep-4-6-yaş-11

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program öğrencilerin Kur’an tilavetinin ardından İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar'ın açılış konuşmasıyla başladı.

Ardından öğrenciler tarafından okunan sure ve dualar ile ilahilerin yanı sıra, hazırlanan gösterisi izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

gaziantep-4-6-yaş-22

Etkinlikte konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, organizasyonda emeği geçenlere, destek veren hayırseverlere, öğrenciler ile velilerine teşekkür etti.

Program, madalya takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bartın

İl Müftülüğünce 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarına devam eden öğrenciler ile mezunlarına yönelik 10. yıl etkinliği gerçekleştirildi.

bartın-11-3

Bartın Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik kapsamında çocuklar arasında mehteran, semazen ve ilahi gösterileri; pamuk şeker ikramı ve çeşitli aktiviteler yapıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Ömer Keskin, "4-6 yaş Kur’an kurslarımızda küçücük yavrularımıza Allah’ı, Peygamberini tanıtmaya çalışıyoruz. Kur’an’ı öğretmeye çalışıyoruz. Sonra kendi değerlerimizi tanıtıyoruz. Sevgi, saygı, merhamet, şefkat, sorumluluk, devlet, millet, ezan, bayrak, şehitlik, gazilik... bu kavramları vermeye çalışıyoruz. Güzel huylar, güzel alışkanlıklar edinmelerini sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

elazığ-22

Elazığ

Elazığ Müftülüğünce düzenlenen etkinlikte öğrenciler yıl boyunca öğrendiklerini sergiledi.

Programın açılışında konuşan Müftü Vekili Özer Cömert, 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarının önemine değinerek katılımcılara teşekkür etti.

Bitlis

Tatvan İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarında yılsonu coşkusu yaşandı.

bitlis-11-11

Bir yıl boyunca kurslarda eğitim alan minikler, bu kez kapanış programında bir araya geldi. Programa İlçe Müftüsü Zahit Demirel ve Şube Müdürü Selman Alp Çilingir katıldı.

Kur'an kursları öğrenci, öğretici ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde; minik öğrenciler halat çekme, yumurta taşıma, çuval yarışı, sandalye kapmaca gibi unutulmaya yüz tutmuş yarışmalar yaparak gönüllerince eğlendiler.

Müftü Demirel, 4-6 Yaş Kur’an Kursu hizmeti ve öneminden bahsedip, eğitim süresi boyunca göstermiş oldukları gayretlerinden dolayı Kurs öğreticilerini takdir edip, yavrularının aydınlık geleceği için 4-6 yaş Kur'an Kurslarını tercih eden velilere de ayrıca teşekkür etti.

Muğla

Seydikemer İlçe Müftülüğüne bağlı Zorlar Mahallesi ve Mustafa Kocakaya 4-6 Yaş Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler için "Yıl Sonu Kapanış Programı" düzenlendi.

muğla-11-3

Programda konuşan İlçe Müftüsü Orhan Turan, "Eğitim ilk olarak ailede başlar. Daha sonra yetiştirildikleri yerler ve ortamlarda şekillenir. Bugün bizler bu yavrularımızın ellerinden tutup doğru yolu göstermezsek yarın başkaları tarafından başka mecralara yönelir. Çocuklarımızın geleceklerini şekillendirme ve dinine, vatanına, milletine bağlı olarak yetişmeleri noktasında aileler olarak üzerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Büyük bir emek ve sabır ile bu eğitim öğretim dönemini tamamına erdiren öğrencilerimizi tebrik ediyor, onları yetiştiren öğreticilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum." dedi.

Minik öğrenciler, sunumlarıyla katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Zonguldak

Zonguldak İl Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an kurslarında öğrenim gören öğrenciler, "10. Yıl Etkinliği"nde bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasında, 4-6 Yaş grubu Kur’an kurslarının önemine değinen İl Müftüsü Aşır Durgun, "4-6 Yaş grubu yavrularımızın geleceğimizin inşasında önemli rol üstlenek." dedi.

zonguldak-11-4

Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Türk ise "Geleceğimizi sağlam temeller üzerine oturtabilmemiz için çocuklarımızı dini, ahlaki, milli ve manevi değerlerine sahip çıkacak şekilde yetiştirmek hepimizin görevidir. Yavrularımız, siz velilerimiz ve Kur’an kursu öğreticilerimizin gayretleriyle geleceğin mimarı konumunda olacaklardır. Bu vesileyle programda emeği olan herkesi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Etkinliğin ardından öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

İstanbul

Gaziosmanpaşa Müftülüğünce "Kazım Karabekir 4-6 Yaş Kur'an Kursu 10. Yıl Etkinliği ve Hafızlık Cemiyeti" düzenlendi.

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı Plevne Toplantı Salonunda vatandaşlarımızın yoğun katılımları ile gerçekleşen programa Kaymakam İskender Yönden ve Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katıldı.

tokat-22-1

İlçe Müftüsü Paşa Bektaş'ın selamlama konuşması ile başlayan programa 4-6 yaş sınıfının Allah'ın isimlerini, Peygamberimizin (sav) hadislerini ve İslamın önemli şahsiyetlerini anlatan gösterileri ile devam etti.

tokat-33

Hafızlara aile büyüklerinin 'Hafızlık Tacını' takmasının ardından Kaymakam Yönden ve Belediye Başkanı Usta'nın hediye takdim etti.

Kars

Kars İl Müftülüğü tarafından 4-6 Yaş Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik "Yıl Sonu Etkinliği ve 10. Yıl Mezunlar Buluşması" düzenlendi.

Kars Bedesten Amfik Tiyatro alanında gerçekleştirilen programa Müftülük bünyesindeki 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarında eğitim gören yaklaşık 400 öğrenci ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

kars-11-7

Programda miniklerle buluşan İl Müftüsü Hamza Bayram, "Allah'ı ve Hz. Peygamberi sevgi temelli tanıyarak, İslami değerleri fark eden ve Kur'an-ı Kerim’i kendi seviyelerine uygun sağlıklı bir din ve ahlak gelişimi ile öğrenebilmeleri için oluşturulan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarımızda eğitim gören mezun ve aktif öğrencilerimizle bu şenlikte bir arada olmanın sevincini yaşıyoruz. Minik yavrularımız 4-6 Yaş Grubu kurslarımızda hocalarından eğitimlerini aldılar, şimdi de burada öğrendiklerini sergileme fırsatını elde ediyorlar. Ayrıca mezun olan yavrularımızında bu şenlik vesilesiyle eğlendiğini görmek bizleri çok mutlu etmektedir." dedi.

Şenlikte ayrıca Kur’an kurslarınca farklı atölye ve kermes stantları da açıldı.

Tokat

İl Müftülüğünce Karşıyaka Mehmet Emin Saraç Konferans Salonunda, Şehitler Camii 4-6 Yaş Grubu öğrenciler için tören düzenlendi.

tokat-11-3

4-6 yaş Kur’an Kurslarının önemine değinen İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Cenabıhak, Kur'an'da bizlere kadın ve erkek olarak yaratıldığımızı bildirirken aynı zamanda her doğanın da İslam fıtratı üzere doğacağını haber vermektedir. Bu da demektir ki, çocuklarımızı doğru bir şekilde yönlendirerek, İslam'ın öğretileriyle büyütmek önemlidir. 4-6 yaş Kur'an Kursları da bu noktada büyük bir öneme sahiptir. Bu yaş grubundaki çocuklara İslam'ın temel değerlerini öğretmek, onları doğru bir şekilde yönlendirmek ve İslami bilgi ve ahlaki değerlerle donatmak amacıyla bu kurslar düzenlenmektedir. Bu sayede gelecek nesiller, İslam'ın öğretilerine uygun bir şekilde yetişecek ve toplumumuzun temel değerlerini yaşatacaktır." diye konuştu.

Program, öğrencilerin sunumları ve belge takdimiyle son buldu.

tekirdağ-kurslar-22

Tekirdağ

Kapaklı İlçe Müftülüğünce  "Yıl Sonu Etkinliği ve 10. Yıl Mezunlar Buluşması" gerçekleştirildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek, "Geçen yıl 4-6 Yaş Kuran kurslarında okuyan öğrenci sayımız 265 iken yeni açmış olduğumuz kurslar ve sınıflar sayesinde 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında 4-6 Yaş Kur'an Kurslarımızda kayıtlı öğrenci sayımız 540' çıkmıştır. Bu yıl 485 öğrencimizi kurslarımızdan mezun ettik. Daha önceki yıllarda mezun ettiğimiz öğrencilerimizle birlikte 10. yıl etkinlikleri bağlamında Kapaklı Eski Belediye Meydanın da açık alanda yaklaşık 5 bin kişinin katılımı ile büyük bir etkinlik programı gerçekleştirilmiştir. Kapanış ve mezuniyet programında minik yavrularımız birbirinden güzel sunumlar yaptılar. Bu vesileyle meydanda görev yapan bütün kardeşlerimize ve meydanı dolduran bütün halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

tekirdağ-kurslar-11

Niğde

Çiftlik ilçesinde 4-6 Yaş Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrenciler yıl sonu etkinliğinde buluştu.

Programa Çiftlik Kaymakam Vekili Volkan Oral, İlçe Müftüsü Cuma Yanar,  ilçe protokolünün yanı sıra çok  sayıda vatandaş katıldı.

niğde-11-6

Programda Müftü Yanar, "Çocuklarını kurslarımıza gönderen anne ve babalara, eğitimlerini veren tüm Kur’an Kursu hocalarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Programın sonunda öğrencilere hediye takdimi yapıldı.

Eskişehir

Eskişehir İl Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an kurslarında öğrenim gören öğrenciler, "10. Yıl Etkinliği’’nde bir araya geldi.

eskişehir-11-6

Tepebaşı Gençlik Merkezinde yapılan programa katılan İl Müftüsü Bekir Gerek, 4-6 yaş Kur'an kurslarının öneminden bahsederek "Biz bu kurslarımızda çocuklarımızın manevi gelişimine katkı sağlamak amacıyla eğitim vermeye çalışıyoruz. Çocuklarımız bu kurslarda Rabbini tanıyor, peygamberini tanıyor, kitabını öğreniyor, ibadetlerini anlıyor ve dua yapma alışkanlığını elde ediyor. Biz inanıyoruz ki aldıkları eğitimlerin etkileri ileri ki yaşlarda daha iyi ortaya çıkacaktır." dedi.

Yogat

Sorgun Stadyumunda gerçekleştirilen mezuniyet şöleni, Kur-an’ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

yozgat-11-6

İl Müftüsü Ali Gülden programda yaptığı konuşmada 4-6 yaş Kur-an Kurslarının önemine değinerek öğretici öğrenci ve velilere teşekkür etti.

Programda dini ve milli değerlerin temsil edildiği çeşitli sunumlar gerçekleştirildi.

Temsili Kabe tavafı ve ilahiler ile devam eden program cemaatle örnek namaz kılınması ve çocukların duası ile son buldu.

Şırnak

Şırnak Ulu Cami Kur'an Kursu öğrencileri için yıl sonu mezuniyet programı düzenlendi.

Programa İl Müftüsü Ahmet Dilek, İl Müftü Yardımcısı İbrahim Sancar, Şube Müdürü Halil Kılınç, kurs öğreticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

şırnak-11-5

Programda konuşan İl Müftüsü Ahmet Dilek, "Öncelikle bu öğrencilerimizi, bize güvenip emanet eden ve buraya kursa gönderen anne babalara teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı tebrik ediyorum. Yavrularımız kurslarımıza gelip Kur'an-ı Kerim, dualar ve ilahilerle güzel ahlakı öğrendiler. Allah, yollarını ve bahtlarını açık etsin." dedi.

Program, Müftü Dilek’in çocuklara çeşitli hediyeler vermesiyle sona erdi.

Nevşehir

Ürgüp ilçesinde faaliyet gösteren 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları tarafından Ürgüp Turgut Özal Kültür Merkezinde program düzenlendi.

nevşehir-11-4

Programa Ürgüp Kaymakamı Cüneyt Caner, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel, ilçe protokolü ile öğrenci ve velileri katıldı.

Programda konuşan Ürgüp İlçe Müftüsü İsmail Karadavut, bu yıl 4-6 yaş Kur'an Kurslarının açılışının 10. yılı olması münasebetiyle düzenlenen etkinliğin hayırlara vesile olmasını diledi.

Etkinliklerle devam eden program hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan