Diyanet İşleri Başkanlığı, Ayasofya Camii'nin ibadete açılması kararının ardından tarihi gün için gerekli bütün hazırlıkları ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde tamamladı.

Diyanet İşleri Başlanlığınca caminin kapasitesi, camide devam eden yenileme çalışmaları titizlikle takip edilerek Kovid-19 salgını nedeniyle, kılınacak ilk cuma namazı için tedbirler alındı.

Bu çerçevede tüm camilerde olduğu gibi Ayasofya Camii'nde de fiziki mesafe kuralı göz önünde bulundurularak, kısıtlı sayıda cemaat alınmasına karar verildi.

Cuma namazını kılmak üzere caminin açılışında hazır bulunacak cemaatin, toplumun tüm kesimlerini kapsayacak geniş ve zengin bir yelpazeyi yansıtması için yoğun bir çalışma yürütüldü.

Namaza erkek-kadın, genç-yaşlı bütün vatandaşları temsilen her meslekten gruplar davet edildi.

Bu kapsamda Ayasofya Camii açılışında bürokratların yanı sıra gaziler ve şehit yakınları, sivil toplum kuruluşu gönüllüleri, engelli vatandaşlar, akademisyenler, öğretmenler, esnaf ve sanatkarlar, işçi ve memurlar, asker ve polisler, sağlık çalışanları, hukukçular, yazar, edebiyatçı ve sanatçılar, uluslarası gazete, televizyon ve internet haber sitelerinin genel yayın yönetmenleri, ilim dünyasından isimler, açılışta hazır bulunacak.

Editör: Mehmet Çalışkan