Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde hac farizasını yerine getirmek üzere İtalya ve Fransa'dan yola çıkan Türk hacı adayları, Cidde Havaalanı'nda ve Mekke'de konaklayacakları otelde Diyanet görevlileri tarafından karşılandı.

Kutsal topraklarda hac coşkusu sürüyor.

Hac farizasını yerine getirmek üzere dünyanın dört bir tarafından kutsal topraklara gelen yüz binlerce hacı adayı, Arafat'a sayılı günler kala günlerini ibadet, tavaf ve dua ile geçiriyor.

Öte yandan "Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Hac Organizasyonu" kapsamında Türk hacıların kutsal topraklara yolculuğu da sürüyor.

Türkiye'den ve yurt dışından kutsal topraklara gelen Türk hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri tarafından havaalanında karşılanarak konaklayacakları otellere yerleştiriliyor.

Avrupa'dan gelen Türk hacı adayları Mekke'ye ulaştı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde hac farizasını yerine getirmek üzere İtalya ve Fransa'dan yola çıkan Türk hacı adayları, Mekke'ye ulaştı.

Konaklayacakları otelde Diyanet görevlileri tarafından karşılanan hacı adayları, otelde bir süre istirahat ettikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı servisleri ile umre yapmak üzere Kabe'ye intikal etti.

Hacı adayları, Mekke'ye ulaştıkları ilk anda, kutsal topraklarda olmanın verdiği mutluluk ve heyecanı Diyanet Haber'e anlattı.

Eşiyle birlikte hac yolculuğuna çıkan ve yaklaşık altı buçuk saat yolculuğun ardından Mekke'ye ulaştıklarını dile getiren Hamza Akkoyun, "Fransa'nın Strazburg şehrinden geliyoruz. Yaklaşık 6 saatlik yolculuğumuz oldu. Elhamdülillah çok şükür sağ salim ulaştık. Şu an çok heyecanlıyız. İnşallah en kısa sürede tavaf ve say yapmaya Kabe'ye gittiğimizde bu heyecan daha da artacak. Allah'ın izniyle de hayallerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Uzun zamandır hac yamak istiyorduk. İnşallah ilk umremizi ardından da haccımızı yaparak bu ibadetimizi yerine getirmiş olacağız. Daha önce iki kez umreye gelmiştim ama hac için ilk defa eşimle birlikte geldim. Allah nasip ederse gündüzleri daha çok dinlenerek geceleri daha çok ibadet ederek, Kabe'nin etrafında vakitlerimizi geçireceğiz. Fırsat buldukça vakit namazlarını Kabe'de kılmaya gayret göstereceğiz. Hocalarımızın belirlediği programlara katılarak ve elimizden geldiğince tavaf yaparak, Kur'an-ı Kerim okuyarak, sohbetlere katılarak kısacası en üst düzeyde nasıl istifade edebilirsek o şekilde günlerimizi geçirmeye çalışacağız. Allah'ın izniyle en üst düzeyde programlardan yararlanmaya, Kabe'den, Medine'den, Mekke'den manevi olarak en güzel şekilde alabileceğimiz ne varsa hepsini almaya çalışacağız." dedi.

Mekke'ye ulaştıklarında çok heyecanlandığını dile getiren Sultan Akkoyun, "Çok şükür Rabbim nasip etti. İnşallah herkese nasip olması için dua edeceğiz. Çok mutluyuz. Heyecanımız devam edecek. Biraz istirahat ettikten sonra Kabe'ye gideceğiz. Bu anı heyecanla bekledik. Çok heyecanlıyız. Bizi uğurlayan akrabalarımız bizden dua istediler ve selamlarını iletmemizi istediler Peygamber Efendimiz (s.a.s.)'e." diye konuştu.

Fransa'dan gelen ve Mekke'ye ulaştıklarında duygusal anlar yaşayan hacı adayı Şaban Kaya, yaşadığı mutluluğun tarifi olmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Duygu çok yüksek. Allah razı olsun bize rehberlik eden hocalarımızdan, Diyanet İşleri Başkanlığımızdan. Buraya kadar gelebildik. Allah cümlemize hayırlı ibadetler yapmayı ve buralardan hayırlı bir şekilde ayrılmayı nasip etisn. Ve bizden sonra gelecek olan evlatlarımızın da buralara kadar gelip, buraları görüp hem dinimize bağlı olduklarını görmelerini hem de İslam dini üzere olduklarını görmeyi Rabbim nasip etsin. Biraz meşakkatli bir kayıt durumumuz oldu. Üç yıldır bekliyoruz. Birazdan hocalarımız refakatinde Kabe'ye gideceğiz. İşte bu heyecanı ta oralardan beri yaşayarak geliyoruz. Ama bu özlem, bu istek ve arzu bitmiyor. Dört çocuğunuz var. Bizden en çok dua istediler, Peygamber Efendimize salat ve selam gönderdiler. Çocuklarımızın en büyük arzuları selam dua. Onlar için burada dua etmemizi istediler."

Eşi Fatma Kaya da "Buraya gelince daha çok anladım bunun ne kadar güzel bir mutluluk olduğunu. Rabbim elhamdülillah buraya getirdi bizi. Çok engellerden aşarak geldik. Üç senedir biz burayı arzuluyoruz. Ama hep engel çıktı. En son da pandemi nedeniyle gelemedik. Elhamdülillah bugün gelebildik, şükür Rabbime. Bütün eş, dost ve akrabalar hepsi selam gönderdi. Tez vakitte bizlere de inşallah nasip olur, kutsal topraklara biz de geliriz dediler. Çocuklarımın çok selamı var. Anne inşallah bir dahaki sefer de bizler oraya geliriz dediler. Bambaşka bir duygu. İnşallah gelebilecek olan kardeşlerimiz de tez vakitte gelirler." şeklinde konuştu.

Yine eşiyle birlikte hac farizasını yerine getirmek üzere Fransa'dan yola çıkan ve yaklaşık altı buçuk saat süren yolculuğun ardından Mekke'ye ulaşan Mustafa Güneş, "Kabe'yi göreceğimi düşündüğümde ilk olarak aklıma heyecan geliyor. Bu zamana kadar ona yönelerek namaz kıldığımız Kabe'yi karşımızda göreceğiz. Tabi bu duyguyu tam manasıyla anlatmak biraz zor. Mutluluk, heyecan hepsini bir arada yaşıyorum şimdi. Arkadaşlarımız, ailelerimiz hepsi Peygamber Efendimiz (s.a.s.)'e selamlarını iletmemi istediler. Ve hepsi kendileri için dua etmemizi istediler. Bazıları hasta, bazıları borçlu, bazıları daha başka şekillerde ama hepsi dua istiyor ve hepsi Müslüman olduğu için çok mutlu." ifadelerine yer verdi.