Yaz Kur'an kursu öğrencileri piknikte buluştu 

Artvin İl Müftülüğü, yaz Kur’an kurslarında eğitim gören 700 öğrencinin katılımıyla bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda piknik programı düzenledi.

Programda öğrenciler halat çekme, çuvalla koşma, yumurta taşıma ve voleybol gibi birçok etkinlik ve yarışmayla doyasıya eğlenerek, diğer kurslardaki arkadaşlarıyla tanışıp kaynaşma fırsatı buldular.

Doğanın ve temiz havanın tadını çıkaran öğrenciler, namaz vakitlerinde cemaatle namaz kılarak dua ettiler.

Piknik programına dair açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Hasan Güneş, eğitim öğretim sezonunun tamamlanmasıyla ilk ve ortaokul öğrencilerine yaz Kur’an kurslarında Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi verildiğini söyledi.

İl Müftüsü Güneş şöyle devam etti:

“Bu eğitim süreci içinde çocuklarımızın daha istek ve heyecanla kurslarımıza devam etmesi için, birtakım sosyal etkinlikler yapıyoruz. Bugün İl genelindeki Kur’an kurslarında eğitim gören yaklaşık 700 öğrencimize yönelik ‘Yaz Kur’an Kursu Şenliği’ adı altında bir etkinlik yaptık.

Etkinlik çerçevesinde kabiliyeti olanlara ilahi söyletiyoruz. Kur’an-ı Kerim ve ezan okutuyoruz ve namazları öğrencilerimizle birlikte kılıyoruz. Devamında da öğrencilerimiz arasında değişik yarışmalar yapılıyor. Öğrencilerimiz gün boyu burada birbirleriyle kaynaşarak doyasıya eğleniyorlar.”

Kur’an kursu öğrencilerinden Medine Arslan, yaz Kur’an kursunun çok eğlenceli geçtiğini ifade ederek, "Kursta Kur’an-ı Kerim öğrenip ibadetlerimi yapıyoruz. 5 vakit nazı kılmaya başladım. Kurs benim için çok faydalı oldu." dedi.

Mustafa Berat Atıcı ise öğretmenleriyle Kafkasör'e pikniğe geldiklerini ve burada düzenlenen yarışma ve diğer etkinliklerle eğlendiklerini söyledi.

Nur Evşan Torun isimli öğrenci de Kur’an kursunun kendisi için çok verimli geçtiğini ifade ederek, dualar ezberleyerek namaz kılmayı, Kur’an okumayı öğrendiğini dile getirdi. Torun, "Bugün de hocamız bizi ödül olarak bu şenliğe getirdi. Burada oyunlar oynuyoruz, eğleniyoruz." ifadelerine yer verdi.

Yaz Kur’an Kursları Şenliği’nde Artvin Valisi Yılmaz Doruk, İl Müftüsü Hasan Güneş, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci ile bazı kurum müdürleri ve din görevlileri de öğrencilere eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan