Türkiye Diyanet Vakfınca Afrika ve Asya kıtasında coğrafi ve maddi zorluklar nedeniyle su sıkıntısı çeken mazlumlara destek olmak amacıyla başlatılan "Bir Damla Bir Hayat" kampanyasına Artvin’den anlamlı bir destek geldi.

Artvin'de ikamet eden Sündüs Kondakçı isimli bir vatandaş, biriktirdiği yaşlılık maaşını Afrika'da su kuyusu açılması için Türkiye Diyanet Vakfına bağışladı.

Artvin Ortaköy Mahallesi'nde yaşayan Sündüs Kondakçı; ‘‘Bizler Allah’ın en büyük nimeti olan su nimetine fazlasıyla sahibiz. Ben de yaşlılık maaşımdan biriktirdiğim bir miktar parayı, susuzluk yaşayan insanların su ihtiyacının giderilmesi için bağışta bulunmak istiyorum." diyerek yaşlılık maaşıyla biriktirdiği 5.000 TL’yi bağışladı.

Kundakçı’nın bağışını makbuz karşılığında teslim alan Ortaköy Merkez Camii İmam Hatibi Hafız Uzun, su kuyusu açma çalışmalarında kullanılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Artvin Şubesine teslim etti.

Öte yandan Ortaköy Merkez Camii cemaatinden İsmail Sağlam ve Muhammet Özbozkurt isimli iki vatandaş, koronavirüsle mücadelede mağdur olan, işini kaybeden ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışta bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan