Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu'na önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de toplumun tüm kesimlerinden destek sürüyor.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfına vekalet yoluyla kurban bağışında bulundu.

Vali Doruk’u makamında ziyaret eden İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Artvin Şube Başkanı Hasan Güneş, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen vekâletle kurban organizasyonu hakkında bilgi verdi.

Doruk, “Ülkemizde ve yurt dışında İslami usullere göre Türkiye Diyanet Vakfının organizesinde, kesilen ve dağıtılan kurbanlarla ihtiyaç sahibi milyonlarca kişinin yüzü gülüyor. Bu vesile ile Artvin Valisi olarak bu yıl da kurbanımı Türkiye Diyanet Vakfına bağışlıyorum. Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için ‘Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde’ vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonuna halkımızın da ilgisini bekliyor ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Doruk’un kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden Müftü Güneş, Doruk’a teşekkür ederek bağış makbuzunu takdim etti.


 

Editör: Mehmet Çalışkan