Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya halkın ilgisi yoğun oldu.

İlçelerde birinci olarak il finaline kalan öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini en güzel şekilde okuyabilmek için mücadele etti.

Artvin İl Müftüsü Hasan Güneş başkanlığında oluşturulan komisyonun değerlendirmesi sonucunda Şavşat Anadolu İmam Hatip Lisesinden Tayyip Kaya birinci, Artvin Sosyal Bilimler Lisesinden İlknur Aslı Karakayacı ikinci, Ertuğrul Kurtoğlu Fen Lisesinden Furkan Ataseven ise üçüncü oldu.

Dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere Artvin İl Müftülüğünce hediye takdim edildi.

Yarışmanın ardından öğrencilere ve salonu dolduran vatandaşlara hitap eden Artvin İl Müftüsü Hasan Güneş, şöyle konuştu:

“Mehmet Akif Ersoy, 'Çanakkale Şehitlerine' şiirini yazarken Osmanlı Devleti'nin görevlendirmesi ile hicazda bulunuyordu. Çanakkale Zaferi’ni öğrendiği gece eline kalem kâğıt alarak zayıf bir lamba ışığı altında Çanakkale Şehitlerine isimli şiirini yazdı. Mehmet Akif, Çanakkale Savaşı'nı hiç görmemiş, Çanakkale’ye hiç gitmemiş, gezmemiş, savaşın fotoğraflarını bile görmemiştir. Görmediği ve bilmediği bir savaşı kilometrelerce ötede bir çölün ortasında işte böyle güzel bir şekilde tasavvur etmiştir. Bugün de burada yarışmaya katılan öğrencilerimiz coşkulu bir şekilde okudukları şiirlerle bizlere aynı duyguları yaşattılar.”

Editör: Mehmet Çalışkan