Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde coşkulu bir kalabalığın katılımıyla düzenlenen konferansa Artvin Vali Yardımcısı İdris Akça, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Müftüsü Hasan Güneş, daire amirleri, ilçe müftüleri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca hafta dolayısıyla hazırlanan “Peygamberimiz ve Gençlik” temalı sinevizyon gösterimi yapıldı.

İl Müftüsü Hasan Güneş açış konuşmasında: “Ecdadımız sadece ülkemizde yaşayan insanlar için değil, dünyada yaşayan insanları da göz önünde bulundurarak din hizmetini ulaştırmanın gayreti içerisinde olmuşlardır. 21 yaşında İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet, genç ve delikanlı idi.” dedi.

Programın devamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Yılmaz “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans verdi.

Doç. Dr. Yılmaz, konferansında şunları kaydetti:

“Allah Resulünü bize en güzel anlatan Hz. Kur’an’dır. Çünkü 23 yıllık zaman diliminde hem kendisini hem toplumunu hem insanlığı yeniden inşa etti.

Peygamber… Onun için naatlar, kasideler yazılmış:

Rûhum sana âşık, sana hayrandır Efendim,

Bir ben değil, âlem sana kurbandır Efendim.

Doğ kalbime bir lâhzacık ey nur-i dilârâ,

Nûrun ki gönül derdime dermandır Efendim...

Hamdolsun Rabbimize, yarattı, yaşatıyor ve sayısız nimetler sunuyor. Bir de o güzel Nebi'ye bizi ümmet eyledi.”

Programın sonunda katılımcılara gül ve Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Hz. Peygamber ve Gençlik” adlı kitap hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan