Artvin İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayarak mezun olan öğrencilere hafızlık belgeleri takdim edildi.

Artvin'de İl Müftülüğü tarafından açılan "Hafızlık Kur'an Kursları" ilk meyvelerini verdi.

3 yıl önce açılan ve Artvin'deki ilk "hafızlık kursu" olan Hz. Aişe Yatılı Kız Hafızlık Kur'an Kursu ile Yeni Mahalle Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursu, ilk mezunlarını verdi.

14 kız ve 9 erkek olmak üzere toplamda 23 öğrenci mezun oldu.

Hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 23 öğrenci için "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Artvin Yeni Mahalle Yeni Camii'nde düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Hasan Güneş, "Kur'an'ı ezberlemek; bireyin Kur'an'ı öğrenme, anlama, kavrama, yorumlama ve O'na göre hayatını düzenleme noktasında bir araçtır. Rabbim ezberlediğiniz Kur'an-ı Kerim'i ömür boyu unutmamayı ve Kur'an'ın öğretileri doğrultusunda hayat yaşamayı sizlere ve bizlere nasip eylesin. Hayatınızda başarılar diler, eğitimlerinizin tamamlanmasına vesile olan hocalarımıza ve ailelerinize teşekkür ederim." dedi.

Öğrencileri gayret ve çabalarından dolayı tebrik eden İl Müftüsü Güneş, mezun olan öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan