Artvinli Yaz Kur’an Kursu öğrencileri, gençlik koordinatörlüğünün organize ettiği piknik programında bir araya geldi.

Okulların tatile girmesiyle birlikte Artvin ve ilçelerinde camiler, binlerce öğrenciyi Yaz Kur'an Kursunda ağırladı.

Artvin İl Müftü Vekili Recep Şahan, Yaz Kur'an kurslarıyla ilgili Diyanet Haber’e yaptığı değerlendirmede, 5 Temmuz'da başlayan Yaz Kur'an Kurslarının 20 Ağustos'ta sona erdiğini, Artvin genelinde kurslara katılan öğrencilere Din Görevlileri ve Kur'an Kursu Öğreticileri tarafından başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere dini bilgiler ve Hz. Peygamber’in hayatı derslerinin verildiğini söyledi.

Şahan, geçen yıl camilerin çocuklara hasret olduğunu, bu sene ise salgın hastalığın azalmasıyla 6 hafta kadar tüm cami ve Kur’an kurslarının çocuklarla dolduğunu söyledi.

"Temiz Maskeli Mesafeliyiz, Yaz Kur’an Kursu’nda Camideyiz" sloganıyla başlatılan Yaz Kur’an Kurslarında öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerin yanında çeşitli etkinliklere katılma fırsatı verildiğini anımsatan Şahan, çocukların tatil havasında geçen kurslara sıkılmadan katıldığını ve bu sayede arkadaşlık ve dostlukların pekiştiğini dile getirdi.

Bilgili ve ahlaklı bir neslin yetişmesinde Yaz Kur’an Kurslarında öğrenilen bilgilerin önemine değinen Şahan, fedakârca çalışan din görevlilerine ve çocukların din eğitimlerini verimli bir şekilde almaları hususunda çaba gösteren anne-babalara teşekkür etti.

Düzenlenen piknik programında öğrenciler, çeşitli yarışmalar yaparak doyasıya eğlendi.

Öğle yemeği ve çay ikramının yapıldığı programda topluca namaz kılındı, ilahiler okundu.

Editör: Mehmet Çalışkan