15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinin 6. yıl dönümü dolayısıyla Ardahan İl Müftülüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Serhat Ulu Camii’nde "Sabah Namazı Buluşması" düzenlendi. 

Cuma namazı öncesi Serhat Ulu Camii’nde şehitler için Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu. Ardahan İl Müftü Vekili Rahmi Temiz, şehitler için dua etti. 

Cuma sohbetinde 15 Temmuz’un manevi ruhunu anlatan Temiz, "Bundan tam altı yıl önce ülkemiz hain bir ihanet ile karşılaştı. Suret-i haktan görünerek yıllar yılı milletimizin tüm maddî ve manevi değerlerini istismar eden örgüt tarafından ülkemiz ele geçirilmek istendi. Bir daha 15 Temmuzlar yaşamamak için herbirimiz sorumluluğumuzun farkında olalım. Yüce dinimiz İslam’ı sahih ve güvenilir kaynaklardan öğrenelim. Kur’an-ı Kerim’in rehberliğinde, sünnet-i seniyyenin örnekliğinde bir hayat yaşayalım. Geçmişten günümüze vatan,  millet ve mukaddesat uğruna fedayı can eyleyen aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Cuma namazının akabinde şehit kabirleri ziyaret edildi. Kabir ziyaretlerinde Kur’an-ı Kerim okundu, şehitler için eller semaya açıldı.

Öte yandan Milli Egemenlik Parkı'nda 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Programda 15 Temmuz hain darbe girişimini ve milli mücadeleyi anlatan videoların gösterimi, protokol konuşmaları ve Kur’an kursu öğrencileri tarafından ilahilerin ve kasidelerin seslendirilmesinin ardından Müftü Vekili Temiz dua etti. 

Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise darbeleri susturan sela sesleri yükseldi.

Editör: Mehmet Çalışkan