Temeli 7 yıl önce atılan ve 2 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği Serhat Ulu Camii ibadete açıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında resmi açılışın ileri bir tarihte gerçekleştirileceğini belirten Ardahan İl Müftüsü Remzi Pehlivan, ‘‘İnşasına 15 Mayıs 2013'te başlanan Serhat Ulu Camii, yoğun bir çalışmanın ardından ibadete açıldı. Kovid-19 salgın hastalığı ülkemizde yayılma hızını artırmıştır. Bizim için halkımızın sağlığı çok önemlidir. Halkımızı bir araya toplayarak virüs bulaşma tehlikesini göze alamayız. Bu yüzden camimizin açılış törenini ileri bir tarihte yapacağız.’’ dedi.

Engelsiz cami

Ardahan'ın en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Serhat Ulu Camii’nin, engelli dostu olarak inşa edildiğini hatırlatan Müftü Pehlivan, ‘‘Serhat Ulu Camii'nin projesi yapılırken, engelli dostu olarak planlandı ve o şekilde hayata geçirildi. Serhat Ulu Camii'ne gelmek isteyen engelli vatandaşlarımız ulaşımlarını ve ibadetlerini gönül rahatlığıyla ve kolay bir şekilde yapabilecekler. Serhat Ulu Camii engelli dostu olduğu gibi mimarisinde de tarihe, medeniyete ve inanca ait birçok sembolü bünyesinde barındırmaktadır.’’ ifadelerini kullandı.

"Camiler salgın sürecinde en güvenilir mekanlar olmuştur"

Pandemi sürecinde camilerin en güvenilir mekanlar olduğuna dikkati çeken İl Müftüsü Pehlivan, ‘‘Camilerimizde seccade, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak gönül rahatlığıyla ibadetlerinizi yapabilirsiniz. Allah’ın izniyle açılışını yaptığımız Serhat Ulu Camii'nde ilk cuma namazını 18 Aralık'ta kılacağız. Bu vesileyle cuma günü vatandaşlarımızı kurallara riayet ederek, Serhat Ulu Camii’nde buluşmaya davet ediyor, caminin yapılmasına vesile olduğu için Türkiye Diyanet Vakfı'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan