Ardahan İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Ardahan Şubesi iş birliğinde zekat konusunda esnafı bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla “Zekat, Bilgilendirme ve Bilinçlendirme” konulu çalışma başlatıldı.

Proje kapsamında İl Müftülüğü ile TDV Ardahan Şubesi zekat, fitre, fidye ve Ramazan ayında gerçekleştirilecek programlar hakkında esnafı bilgilendirmek amacıyla esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Adı geçen projeye dair açıklamalarda bulunan Ardahan İl Müftüsü Dr. Hayri Erenay, “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde il müftülüklerinde zekat bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Bu toplantılarda zekat konusunda vatandaşların bilgilendirmesi ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasının önemine vurgu yapıldı. İl Müftülüğü olarak zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla esnafa yönelik ilimizde bir çalışma başlattık. TDV Ardahan Şubemiz koordinesinde İl Müftülüğümüzce görevlendirilen din gönüllüleri, esnafı ziyaret ederek bilgilendirme yapıyor. Vatandaşlarımızın zekat ibadeti konusunda bilgili ve bilinçli fertler olmalarını amaçlıyoruz.” dedi.

Zekatın sadece Ramazan ayına mahsus bir ibadet olmadığını belirten Erenay, vatandaşların yardımlarını, bağışlarını, fitrelerini, fidyelerini ve zekatlarını İl Müftülüğü ile TDV Ardahan Şubesine ulaştırabileceklerini sözlerine ekledi.

Esnafa yapılan ziyaretlerde Ardahan İl Müftülüğünce hazırlanan 2022 yılı Ramazan imsakiyesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan kitaplar hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan