Ardahan Valiliği, Muharrem ayı dolayısıyla Damal'da iftar programı düzenledi. 

Damal Cemevi’nde düzenlenen programa Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Damal Kaymakamı Burak Keser, Hanak Kaymakamı Fatma Turhan Keser, Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Ali Naci Aldemir, İl Müftüsü Dr. Hayri Erenay, ilçe müftüleri, Cem Vakfı üyeleri, dedeler ve Damallı vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda dualar edildi, lokmalar dağıtılarak oruçlar açıldı.

Kerbela’dan ders çıkarılması gerektiğini belirten Ardahan Valisi Öner, Müslümanların birlik, beraberlik ve sevgi içerisinde yaşaması gerektiğine dikkat çekti. 

İl Müftüsü Erenay ise muharrem ayının önemine vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Kerbela olayı, mezhep ve meşrep farkı gözetmeksizin bütün Müslümanların asırlardır dinmeyen ortak hüznü ve ortak acısıdır. Kerbela olayı, Peygamber Efendimizin kıymetli torunu Hz. Hüseyin’in ve yarenlerinin doğruluk ve adalet için canını ortaya koyduğu gündür. Bizler Kerbela'dan dersler çıkarmalı ve Hz. Hüseyin’in davasını iyi kavramalıyız. Hz. Hüseyin’in davası ve gayesi, sadece Allah'ın rızasını kazanmak, birlik ve beraberliği sağlamak ve Resul-i Ekrem'in (s.a.s.) örnekliği doğrultusunda ahde vefanın önemini ortaya koymaktı. Biz Müslümanlarda ne olursa olsun hak ve adaleti gözeterek, Peygamberimizin ve ehl-i beytin örnekliği doğrultusunda hayatımızı devam ettirmek için hak ve hakikatten ayrılmayacak, Hz. Hüseyin ve yarenleri gibi sonunda ölüm olsa dahi verdiğimiz sözlerden geri adım atmayacağız."

Kerbela şehitlerine rahmet dileyen ve İslam alemine birlik ve beraberlik çağrısı yapan Erenay, iftar programına öncülük eden Ardahan Valiliğine ve katılımcılara teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan