Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Protokolü" imzalanmıştı.

Adı geçen proje kapsamında Göle İlçe Müftülüğünce "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Tanıtım Toplantısı" düzenlendi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Göle Kaymakamı Haluk Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, İlçe Müftüsü Gökhan Kıdak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Özalp, okul müdürleri, siyasiler ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Kaymakam Koç, "Çocuklarımızı inancımıza, örf ve adetlerimize uygun bir şekilde yetiştirmekten uzak kalmamalıyız. Unutmamalıyız ki bundan bin sene önce yetişen İbn Sinalar, İbn Rüşdler Kur'an'ı hıfz eden ilim sahibi insanlardır. Kur'an'ı Kerim'i ezberleyerek hafızalarını güçlendirmiş, kendilerini geliştirmişler ve Kur'an'ın ilminden faydalanmışlardır. Bizler de elimizden geldiğince çocuklarımızı bir İbn Sina, bir İbn Rüşd olmaları için Kur'an'ın hadimliğine yönlendirmemiz gerekmektedir." dedi.

Koç, hafızlık yapmak isteyen öğrencilerin Göle İlçe Müftülüğü ile Bedirhanbey İmam Hatip Lisesi'ne yönlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Göle İlçe Müftüsü Kıdak ise "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi' kapsamında öğrencilerimiz eğitimlerine ara vermeden hafızlık yapıyorlar. Göle İlçe Müftülüğü olarak vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla çeşitli projeler yürütmekteyiz. 'Her Köyden Bir Hafız' projesi kapsamında köylerimizi ziyaret ederek vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi hakkında bilgilendirme yapıyoruz." diye konuştu. 

Editör: Mehmet Çalışkan