Hanak İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dergilerin daha fazla kişiye ulaşması amacıyla çalışma başlattı.

İlçe Müftülüğü, toplumu din konusunda aydınlatma ve halkı sahih dini bilgiyle buluşturma noktasında önemli bir görevi ifa eden Diyanet dergilerinin tanıtımını yapmak amacıyla esnaf ve kurum ziyaretleri gerçekleştirdi.

Tanıtım çalışmaları hakkında bilgil veren İlçe Müftüsü Eyüp Kalkan, "Her yaştan insana hitap eden Diyanet dergileri ve kitapları, alanında uzman hocalarımız tarafından kaleme alınmaktadır. Cim Dergisi 4-6 yaş aralığındaki yavrularımıza, Çocuk Dergisi 7-14 yaşındaki yavrularımıza, Geçerken Dergisi 15-30 yaşındaki gençlere, Aile Dergisi ailelere, Aylık Dergi orta yaş ve yetişkinlere, İlmi Dergi ilim insanlarına, Arapça İlmi Dergi ise Arapça ile iştigal edenlere hitap etmektedir. Ülkemizde misafir olarak ikamet eden mültecilere yönelik olarak üç ayda bir Arapça olarak çıkarılacak olan Nüceym Dergisi (çocuklara yönelik) ve Kalem Dergisi de (yetişkinlere yönelik) süreli yayınlar arasındaki yerini almıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olarak bizler bu dergilerden yararlanmalı ve vatandaşlarımızın da faydalanması için çalışmalar yapmalıyız. Amacımız; halkımızın doğru, sağlam ve sahih bilgiler ile buluşturulması, batıl ve doğru olmayan bilgilerden uzaklaştırılmasıdır. 2022 yılı Diyanet dergi abonelikleri için vatandaşlarımız il ve ilçe müftülüklerine, din görevlileri ile Kur’an kursu öğreticilerine başvurabilirler." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan