Ardahan İl Müftülüğü makamında gerçekleştirilen devir-teslim törenine, İl Müftü Yardımcısı Turğut Topaloğlu, Hanak İlçe Müftüsü Metin Dertli, Damal İlçe Müftüsü Mahmut Mahmutoğlu, Göle İlçe Müftüsü Vekili Mikayil Yılmaz, Şube Müdürü Eyüp Kalkan, Ardahan Vaizi İshak Uysal ve Cezaevi Vaizi İsa Demirkaynak katıldı. Ardahan İl Müftüsü Remzi Pehlivan, görevi İl Müftü Yardımcısı aynı zamanda İl Müftü Vekili Turğut Topaloğlu’ndan devraldı.

Görevi devralan Müftü Pehlivan “Güzel ülkemizin güzel şehirlerinden birisi olan Serhat şehrimiz Ardahan’da görev yapacak olmanın heyecanını yaşıyorum. Biz Peygamber efendimizin mesleğinin icra edildiği bu makamın sorumluluğunu en güzel şekilde taşıyarak görevimizi ifa etme gayreti içerisine olacağız. Bu beyaz cübbenin her zaman sorumluluğunu taşıyacağız. Güzel İlimize her zaman hizmet etme azmi ve kararlığı içerisinde olacağız.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti

“Diyanet İşleri Başkanlığımızın kuruluşundan günümüze kadar, necip milletimizin doğru bilgiyi doğru kaynaktan alabilmesi için emek veren, idarecilerimize, hocalarımıza, özellikle bizlerden önce Ardahan’ımızda hizmet eden tüm Müftülerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ölenlere rahmet diliyorum.

Dünya hayatında vazifelendirildiğimiz bütün işler, makamlar, mevkiler bizlere Allah’ın bir emanetidir. Bizlere düşen bu emaneti bizlere bahşeden Rabbimizin rızası doğrultusunda işlerimizi yürütmektir. Gök kubbede hoş bir seda bırakabilmektir.

Bizlere bu ulvi görevi layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Diyanet İşleri Başkanımıza, Başkan yardımcılarımıza kısaca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçelerimizden buraya kadar teşrif ederek bizleri onurlandıran İlçe Müftülerimize ve programın hazırlanmasında emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak, bize güvenen ve umut bağlayan dostlarımızın umudunu boşa çıkarmasın. Mahcup etmesin. Hepimizi hayırlı hizmetlerde muvaffak eylesin. Riyadan, kibir ve gururdan bizleri muhafaza eylesin” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Mehmet Çalışkan