Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince koruyucu aile konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla "Bir Yetime Aile Olmak" konulu paneller düzenlendi.

Bu kapsamda Ardahan İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliğinde "Bir Yetime Aile Olmak" konulu panel gerçekleştirildi.

Serhat Ulu Camii Toplantı Salonundaki panelin açılışında konuşan İl Müftü Vekili Rahmi Temiz, "Korunmaya muhtaç çocuklar konusuna dikkat çekmek, bu konudaki vicdani sorumluluğu hatırlatmak ve onların aile ortamında büyümelerine katkı sağlamak amacıyla 'Bir Yetime Aile Olmak' projesi kapsamında panel programı düzenledik. Panelist hocalarımız, koruyucu aile olmanın dini boyutu ile nasıl koruyucu aile olunması gerektiğinin resmi boyutunu anlatarak bizlere rehber olacaklardır. Programa katılan ve gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Panelde İl Müftülüğünden Şube Müdürü Abdulhekim Güvenir, "Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik" konulu sunum yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Çocuk Gelişimci Nadifer Köroğlu’da, nasıl koruyucu aile olunacağına dair bilgi aktardı.

Tecrübe paylaşımının da bulunulduğu panelde, Hüseyin Bayaroğlu koruyucu aile olarak tecrübelerini paylaştı.

Editör: Mehmet Çalışkan