Ardahan’da 2017 yılında açılarak eğitim ve öğretime başlayan Merkez Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu, ilk mezunlarını verdi.

Merkez Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimine başlayan üç öğrenci, büyük bir gayretle başladıkları hafızlık eğitimini tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak belge almaya hak kazanan öğrenciler için "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

İl Müftülüğünde düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Remzi Pehlivan, “Allah'a şükürler olsun ki bu güzel güne eriştik, sonunda ilk erkek hafızlarımız belgelerini aldı. Sizler hafız-ı kelamsınız. Allah’ın kelamını zihninizde taşıyorsunuz. Bu Allah-u Teâlâ’nın sizlere vermiş olduğu en büyük nimettir. Sizlere düşen, bu nimetin şükrünü bilerek, hayatlarınızı Kur’an yoluna adayarak devam ettirmektir. Ardahan’da bu ilim-irfan yurdunun açılmasında emeği geçen ve hayrı dokunan herkesten Allah razı olsun. Özellikle bu evlatlarımızın okumalarına vesile olan anne-babalarına ve hocalarına teşekkür ederim. Onlar sayesinde Ardahan’da ilk erkek hafızlarımız yetişti. Kursumuzun devamlılığı ve sürekliliği için yeni öğrencilerimizi kursumuza bekliyoruz.” dedi.

Mutluluklarını dile getiren öğrenciler ise hafızlık hocalarına teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Pehlivan, hafız öğrencilere belge ve hediye takdiminde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan