Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla Ankara'da düzenlenen "2022 Yılı Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısı"nda, 2022 yılında kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizasyonuyla vekaleten kestirecek vatandaşlar için yurt içi ve yurt dışı fiyatları açıklandı.

Buna göre Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekaleten kurban kestirmek isteyen vatandaşlar için; yurt içinde vekaletle kurban kesim bedeli 2 bin 250 lira, yurt dışında vekaletle kurban kesim bedeli ise 1800 lira olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Ardahan İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Ardahan Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanı Erdal Ertorun konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü salonunda gerçekleşen toplantıda, İl Müftüsü Dr. Hayri Erenay, ilçe müftüleri, müftülük personeli, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri hazır bulundu.

Açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Erenay, “Ardahan İl Müftülüğü olarak Vekaletle Kurban Organizasyonu'nun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla gayret edeceğiz.” dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanı Ertorun ise Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının emanet bilinciyle hareket ettiğini belirterek, vatandaşların gönül rahatlığıyla kurban bağışında bulunabileceklerini söyledi.

Ertorun, yapılan bağışların yurt içinde ve yurt dışında mağdur ve masum insanların umudu olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Mehmet Çalışkan