Diyanet İşleri Başkanlığınca "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 4.  Bölge Finali, Ardahan İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Serhat Ulu Camii’nde gerçekleşen yarışmaya Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzurum ve Gümüşhane’de birinci olan din görevlileri katıldı.

Programda konuşan Ardahan İl Müftüsü Dr. Hayri Erenay, "2022 Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen kadın din görevlileri Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma bölge yarışmasında ev sahibi olmamız hasebiyle ilimize teşrif eden  başta komisyon başkanımız olmak üzere farklı illerden misafir olarak gelen din görevlilerine hoş geldiniz diyorum. Serhat şehri Ardahan’dan memnun ayrılmanız dileğiyle, yarışmada hepinize başarılar diliyorum." dedi. 

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı Kurul Üyesi Fatih Okumuş’un başkanlığındaki komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda, Erzurum’dan Hatice Can birinci, Ağrı’dan Elif Erkuş ikinci, Bayburt’tan Leyla Yılmaz üçüncü ve Ardahan’dan Esra Günder ile Gümüşhane’den Nurcan Kara dördüncü oldu.

Yarışmacıları tebrik eden Okumuş, bölge birinciliğini elde eden Hatice Can'a Türkiye finalinde başarılar diledi.

Can 11 Eylül Pazar günü Muğla ilinde yapılacak olan Türkiye Finalinde bölgeyi temsil edecek. 

Yarışmacılara İl Müftüsü Erenay ve komisyon üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan