Dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların umudu olan, yaptığı sosyal ve kültürel yardımların yanında eğitim alanında yaptığı çalışmalarla da dikkat çeken Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ilkokul, ortaokul ve liselerde kütüphane açmak için "Gönül Kütüphanemiz" projesini hayata geçirmişti.

Proje kapsamında Ardahan İl Müftülüğü ile TDV Ardahan Şubesi, okullarda kütüphane oluşturmak için kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu ile Salim Dursunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde “Gönül Kütüphanemiz” köşesi oluşturuldu. 

İl Müftüsü Remzi Pehlivan, "Bursa İl Müftülüğü ve TDV Bursa Şubesi tarafından 'Gönül Kütüphanemiz' projesi kapsamında düzenlenen kermesten elde edilen gelirlerle alınan kitaplar, Türkiye Diyanet Vakfı Bursa Şubesi Kadın Kolları'nın gayretli çalışmalarıyla 'Kardeş Şehir' olan Ardahan İl Müftülüğümüze ulaştırıldı. Bizler de öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, milli ve manevi açıdan gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Ardahan İl Müftülüğü ve TDV Ardahan Şubesi olarak 'Gönül Kütüphanemiz' projesi kapsamında Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu ile Salim Dursunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kütüphane oluşturduk. Öğrencilerimizin oluşturduğumuz kütüphaneden faydalanarak kendilerini milli ve manevi açıdan geliştireceğinden eminiz." dedi.

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, projede emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan