Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında 2021-2022 eğitim-öğretim yılının tamamlanması dolayısıyla il ve ilçe müftülükleri çeşitli etkinlikler düzenledi.

Bu kapsamda Göle İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu'nda eğitim gören minikler karne töreninde buluştu.

Merkez 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda düzenlenen törende miniklerin karne heyecanına ortak olan İlçe Müftüsü Gökhan Kıdak, şunları kaydetti.

"2021-2022 eğitim - öğretim yılı itibarıyla yavrularımızın gerek Kur'an-ı Kerim tilavetinde gerekse temel dini bilgilerde gelmiş olduğu seviye ümidimizi artırmıştır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, daha küçük yaşlarda Yüce Allah'ı, hayat rehberimiz Kur'an'ı, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (s.a.s.), ibadet, itikat ve ahlakı gereği gibi öğretirsek, geleceğimizden emin olabiliriz. Dinini tanımayan, ibadet, itikat ve ahlak gibi değerlerden bihaber yaşayanların ne tür sıkıntılar içinde olduğunu günümüz dünyasında yaşayarak görmekteyiz. Bizler çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmazsak, yanlış düşüncelere kapılabilirler. Bizler onları İslami kurallar içinde eğitmezsek, kendi emelleri doğrultusunda eğitecek, kötü niyetli kişi ve gurupların ağına düşürmüş oluruz. Bundan dolayı küçük yaşlarda dinini öğrenmek için kurslarımıza evlatlarını gönderen anne ve babalara teşekkür ederim. Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı, geleceğinden emin olunan kişiler olarak yetişmeleri için Yüce Allah'a dua ve niyazda bulunuyor, bu uğurda emek sarf eden Kur'an kursu öğreticilerini de tebrik ediyorum."

Program miniklerin gösterileri sonrasında yapılan dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan