Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açış konuşmasını yapan Kepez ilçe Müftü Vekili Mustafa Şimşek, “Hafız olmak çok uzun ve zor bir iştir. Bu yavrularımız bu zoru başararak hafızlıklarını tamamladılar. İlk olarak kendilerini, öğretmenlerini ve kızlarını hafız olma yolunda destekleyen anne babalarını kutluyorum. Bizleri Kur’an kurslarımızda ve müftülüğümüzün hizmetlerinde her daim destekleyen İl Müftümüz Osman Artan ve Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü beye çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı. 

İl Müftüsü Osman Artan: “Kepez İlçe Müftülüğümüz bünyesinde hizmet veren Merkez Kur’an Kursumuzda yapılan eğitimle 28 kızımız hafızlıklarını tamamladıkları için taç giyme töreni tertip ettik. Bu evlatlarımızı zoru başardı. Bir şehirde, bir ilçede, beldede eğer hafız yetişmiyor ise, ezan okunmuyorsa, o bölgenin bütün insanları vebal altındadır. Vefat eden bir kimsenin cenaze namazını hiç kimse kılmıyor ise bundan herkes sorumludur. Ama eğer bir bölgede ezan okunuyor, cenaze namazını kılan birkaç kişi var ise, hafızlığını yapan birkaç kardeşimiz kendisini bu işi yapmaya, ömrünü bu işi yapmaya adamış ise, o zaman o ilin, o ilçenin bütün insanları bundan dolayı vebalden kurtulmuş olacak ve geriye dönüp şunu söyleyeceğiz: Allah razı olsun. İyi ki hafızlık yaptınız da bizi de bu vebalden kurtardınız." dedi.

Hafızların anne ve babalarına da seslenen Artan: “Hafızlığı yapan kızlarımıza, onların anne ve babalarına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun ömrünü hafızlık yapmak gibi kutlu bir davaya adamış yavrularımızdan. Hafızlarımıza teşekkür ediyoruz ki bizleri bu vebalden kurtardılar. Kur'an kursları huzurun teminatı, kardeşliğin simgesidir. Yıldızlar gökyüzünü, hafızlar yeryüzünü süsler. Her daim yolunuz ve bahtınız açık, ömrünüz hayırlı ve uzun olsun.”  dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından hafızlara taçları giydirildi

Törene, daire amir ve başkanlarıyla birlikte hafızların aileleri ile çok sayıda Antalyalı vatandaş katıldı. 

Editör: Mehmet Çalışkan