Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Kur’an kurslarında 2018-2019 eğitim öğretim döneminin başlaması ve her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın yaklaşması nedeniyle Antalya İl Müftülüğünce Kur’an kursu öğreticilerine yönelik istişare toplantısı düzenlendi.

Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen istişare toplantısına, İl Müftüsü Osman Artan, il müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri ile Kur’an kursu öğreticileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açılış konuşmasını İl Müftüsü Osman Artan yaptı. 4-6 yaş Kur’an kurslarının önemine işaret eden Müftü Artan konuşmalarına şöyle devam etti:

“Kur’an kurslarımız açıldı. Sıkıntısız ve sorunsuz bir dönem geçirmek için bütün önlemleri aldık. Bu dönemin sorunsuz ve başarılı geçebilmesi için siz öğreticilerimize de bir dizi görev düşmektedir. İlk olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'mız tarafından hazırlanan ve bütün kurslarımıza gönderdiğimiz Kur’an kursları uygulama esaslarını ve eğitim komisyonu kararlarını mutlaka iyi okumalı, anlamalı ve uygulamalıyız. Bizler bir zamanlar ilkokul mezunu olmayan vatandaşlarımızı, çocuklarımızı Kur’an kurslarında okutamıyorduk. Ama şimdi Allah’a binlerce kez şükürler olsun ki “beşikten mezara kadar” sözünü gerçekleştiriyoruz, 4-6 yaş grubu çocuklarımızı da 80 yaşındaki nenelerimizi de bu kurslarımızda okutabiliyoruz. Bunun kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Bizler Allah’ın kelamını öğretmek üzere bir görev yapıyoruz. Sizler, bizler bu görevlerimizi ifa ederken çocuk olsun yaşlı hiç kimseye zorluk çıkarmamalıyız.  

Bizim için toplumun her kesiminin Kur’an-ı Kerim öğrenmesi önemli ancak küçük yavrularımızın, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bu eğitimi almaları çok daha önemlidir. İşte Diyanet işleri Başkanlığı bünyesinde hizmet veren bizler bu önemin farkında olarak 4-6 yaş Kur’an kurslarına daha çok özen göstermeliyiz. O yavrularımızı en güzel şekilde yarınlara hazırlamak için bizlere düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. 

Yetişkin öğrencilerimize de bütün öğreticiler kurslar haricinde de özel ilgi göstermeliler. Her öğreticimizin sohbet grupları olmalı. Bu gruplarda Kur’an-ı Kerim meali, hadis, fıkıh dersleri okunmalı. Okunan bu kitapların tamamı, mutlaka Diyanet İşleri Başkanlığı'nın basımı olmalı. 
Bizlerin görevi sadece Kur’an kurslarına gelen öğrencilere eğitim öğretim vermek değil, çevremizdeki komşularımıza, çevremizdeki okullarda okuyan kız öğrencilerimize de mutlaka sahip çıkmalıyız. O kız öğrencilerimizi de yarınlara hazırlamalıyız. Üzerimizdeki vebal, yük çok büyük. Bunu bilerek görev yaparsak eminim ki daha başarılı olacağız.”

Ardından ilçe müftüleri tek tek söz alarak görüş ve önerilerini aktardı. Kur’an kursu öğreticilerinin sorularının cevaplanmasıyla istişare toplantısı sona erdi. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan