Antalya İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi koordinesinde 6,8 şiddetinde depremi yaşayan Elazığ’da evleri hasar gören vatandaşlar ile Suriye'nin İdlib kırsalındaki ihtiyaç sahipleri için başlatılan yardım kampanyası kapsamında hazırlanan yardımları taşıyan 5 tır, İl Müftülüğünce düzenlenen törenin ardından dualar eşliğinde uğurlandı.

Antalya İl Müftülüğü koordinesinde Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçe müftülüklerinin katkılarıyla sürdürülen yardım kampanyasında toplanan yardımlar, Muratpaşa Osman Gazi Camii'nde kılınan ikindi namazı sonrası Elazığ ve Suriye'ye uğurlandı.

İçerisinde un, kuru gıda, temizlik maddesi, su, battaniye ve giyim malzemeleri bulunan tırları uğurlamak amacıyla bir tören düzenlendi.

Yoğun katılımın olduğu törende konuşan İl Müftüsü Osman Artan, Elazığ ve İdlib'te yaşayan vatandaşların yardıma muhtaç olduğuna vurgu yaptı.

Artan, “Biz kış gününde Antalya'da evimizde sobalarımızın başında otururken, oradaki kardeşlerimiz depremin verdiği korku ve psikolojik bunalımdan dolayı evlerine giremiyorlar. Çadırlarda yaşıyorlar. Yiyecek ve giyecek ihtiyaçları var. İlçe müftülüklerimizin başlattığı kampanyaya vatandaşlarımız tarafından bağışlanan bu yardımlar aynı zamanda İdlib'e de aynı şekilde gidecek. Elimizden geldiği kadar Antalya'mızın yapmış olduğu yardımı oralara göndermiş olacağız.” dedi.

Artan, yardımların bölgeden gelen talebe göre hazırlandığını belirtti.

Konuşmaların ardından insani yardımları taşıyan tırlar, dualar eşliğinde Elazığ ve İdlib'e doğru yola çıktı.

Uğurlama törenine İl Müftüsü Osman Artan, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan