15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yükseköğrenim yurtlarının sayısını hızla artıran Türkiye Diyanet Vakfı, bu yurtlara bir yenisini daha ekledi. Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu hizmete açıldı.

Ailelerinden uzakta eğitim öğretim hayatını sürdüren öğrencilerin güvenli ortamlarda kalabilmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, adeta bir seferberlik ilan etti. Bu çalışmalara TDV Antalya Şubesi de destek oldu.

Kız öğrencilerin güvenilir ve günümüz şartlarına uygun bir ortamda barınmalarını sağlamak, eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi tarafından “Gurbetteki Eviniz” sloganıyla Antalya Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu inşa edildi. 

TDV Antalya Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, 9 katlı ve 156 yatak kapasiteli. İçerisinde mescit, konferans salonu, yemekhane, kütüphane, dinlenme odaları, spor salonu ve ders çalışma salonları yer alıyor.

Eğitim öğretim dönemi boyunca TDV yurdunda kalan öğrencilere ilmihal, hadis, tefsir ve Kur’an-ı kerim kursları ile halk eğitim merkezi işbirliği ile ebru ve hat kursları düzenlenecek.

2018-2019 eğitim öğretim döneminde tam kapasite ile hizmete girecek olan yükseköğrenim yurdu, Antalya’da üniversite okuyacak kız öğrencileri bekliyor.

Editör: Mehmet Çalışkan