Suriye'nin İdlib kentinde görev yapan Türk askerlerine yönelik 27 Şubat'taki hain saldırının ardından başlatılan Bahar Kalkanı Harekâtı'nın zaferle sonuçlanması için sabah namazında Antalya genelindeki bütün camilerde Fetih Suresi okunarak dua edildi.

Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında şehit düşen Mehmetçikler ve Bahar Kalkanı Harekâtı'nın zaferle sonuçlanması için Antalyalılar sabah namazında Muratpaşa Camii’nde bir araya geldi.

Muratpaşa Camii’nde sabah namazı programında buluşan Antalyalılar, sabah namazının ardından İl Müftüsü Osman Artan’ın Mehmetçik için yaptığı duaya 'âmin' dedi.

Cemaate hitap eden İl Müftüsü Artan,  "Bahar Kalkanı Harekâtı devam ettiği sürece, ordumuz ve Mehmetçik için yurt genelinde 90 bin camide Fetih sureleri okunup dualar edilmeye devam edecek." dedi.


Alanya'da "Şehitlere Vefa Programı" düzenlendi

Mehmetçik için ellerin duaya kalktığı bir diğer adres Alanya oldu. Alanya İlçe Müftülüğünce Mehmetçiğe dua için düzenlenen sabah namazı programına genç-yaşlı, kadın-erkek çok sayıda vatandaş bir araya geldi.

Kuyularönü Camii'nde düzenlenen programda şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, Mehmetçik için zafer duası edildi.

Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, “Dün olduğu gibi bugün de sahip olukları en değerli varlıkları olan canlarını, bir milleti millet yapan değerler uğruna feda eden, milletimizin birliği, dirliği ve mukaddesatı için hayatlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizin ruhlarını ve hatıralarını yad etmek, şuhedaya ve geride bıraktıkları yakınlarına karşı manevi görevlerimizi yerine getirmek ve halkımızın duyarlılığını artırmak amacıyla 'Şehitlerimize Vefa İçin Sabah Namazında Buluşalım' programı düzenledik. Kuyularönü Camii'nde düzenlediğimiz programda cemaatimizle birlikte sabah namazını idrak ettik, tesbihatımızı yaptık, ardından birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve şehitlerimiz için dualar ettik. Bu vesileyle bir kere daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin ailelerine ve milletimize baş sağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Programımızın birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan