Antalya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesince Cam Piramit Fuar Alanı'nda düzenlenen iftar sofrasında yaklaşık bin kişi birlikte orucunu açtı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından sahneye gelen Antalya İl Müftülüğü Dini Musiki Korosu, davetlilere mini bir konser verdi. 

Emir Sultan Camii Müezzin Kayyımı Mustafa Sakarya’nın okuduğu ezan ile birlikte binin üzerinde davetli hep birlikte iftar yaptı.

Programda kısa bir konuşma yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Diyanet Vakfının din hizmetlerini yürüten ve ihtiyaç sahiplerine sahip çıkan, bunun yanında yeni mabetler inşa eden ve mevcutları da onaran önemli bir kuruluş olduğunu söyledi.
İslam coğrafyasının birçok problemle boğuştuğunu dile getiren Karaloğlu, "Farklı akımlar zaman zaman zuhur ediyor. Radikalizm deniyor, o deniyor, bu deniyor. İşte bunların tamamının önüne geçebilmek için İslam'ı kaynağından öğrenebildiğiniz müesseselere, kurumlara, oralardan yetişen din görevlisi, din gönüllüsü insanlara ihtiyacımız var. Türkiye Diyanet Vakfımızın özellikle eğitim alanında yapmış olduğu faaliyetleri çok önemsiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı ramazan ayı tanıtım videolarının katılımcılarla birlikte izlenmesinin ardından kürsüye gelen Antalya İl Müftüsü Osman Artan ise “İyilik Sofrası' adı altında iftar programı düzenledik. Programa şehit aileleri, gaziler, emekli din görevlileri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olmak üzere toplumun her kesiminden insanlar katıldı.  Bu birlik ve beraberliğimizin, huzurumuzun hiç bozulmaması ve ömür boyu devam etmesi temennisinde bulunarak programa icabet eden misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu faaliyetlere değinen Müftü Artan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayırseverlerin yardımlarıyla yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerini genişleterek sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, bu ramazanda da, 'Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin!' sloganıyla Türkiye’ye umut bağlayan ve iyilik yolunu gözleyen mazlumlara umut oluyor. İnsanlığın sevgi ve merhameti yeniden kuşanmaya ihtiyaç duyduğu bu dönemde, ramazan-ı şerifin rahmet iklimini yurt içinde 81 il 725 ilçe, yurt dışında ise 98 ülke 323 bölgeye taşıyan Türkiye Diyanet Vakfı, yapmış olduğu yardım çalışmalarıyla gönül köprüleri kuruyor.” 

Ramazanın birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı olduğunu belirten Artan, zekât ve fitre vermenin önemine de değinerek fitre ve zekâtların Türkiye Diyanet Vakfı vasıtasıyla gerçek sahiplerine ulaştırıldığını belirtti. 

Program, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Musiki Korosu'nun ilahi dinletisi ile sona erdi.

İftar buluşmasına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke,  Antalya Garnizon Komutanı Piyade Albay Tuncay Polat, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Sezai Öztürk, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kemal Önder, siyasiler, ilçe müftüleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, şehit ve gazi yakınları, gaziler, engelliler ve aileleri ile müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan