Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), soğuk kış şartlarında çocuklar üşümesin diye Suriye için yardım seferberliği ilan etmişti.

Bu kapsamda Antalya İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Antalya Şubesi koordinesinde "Suriye'de Çocuklar Üşümesin" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

İlçe müftülükleri ve TDV ilçe şubelerinin de destek verdiği kampanya kapsamında hayırseverlerin desteği ile temin edilen 8 bin 252 çift bot ve çizme Suriyeli çocuklara hediye edildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Suriye Koordinatörlüğü rehberliğinde yürütülen bot ve çizme dağıtımına İl Müftü Yardımcısı Şeyda Emine Yılmaz, Manevi Rehber Abdulvahap Sönmez ve TDV Antalya Şubesi personeli İbrahim Yılmaz katıldı.

Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü ve TDV Antalya Şubesi Başkanı Nazif Fethi Yalçınkaya,  Türkiye Diyanet Vakfının, Suriye'de soğuk hava şartlarında yardıma ihtiyaç duyan insanlara yönelik 81 ilde kampanya düzenlediğini söyledi.

İl Müftüsü Yalçınkaya, "Gönül coğrafyamızın Kerbela olduğu bir asırda, çocukların ayakları üşürse bizim yüreklerimiz üşür. 'Suriye'de Çocuklar Üşümesin' sloganı ile çıktığımız yolda halkımızın da teveccühü ile 8 bin 252 çift bot, üç ayların manevi iklimi içerisinde Suriyeli çocuklara ulaştırıldı. Artık Suriyeli masum yavrularımızın ayakları üşümüyor. Bu hayır kervanında bizleri yalnız bırakmayan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Yüce Rabbim hayırlarınızı kabul etsin." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan