Ramazan ayının ilk cumasında Ankara Hacı Bayram Camii'nde irad ettiği cuma hutbesinde, zina ve eşcinselliğin yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim'de Allah-u Teâla tarafından haram kılındığını ifade etmesi üzerine bazı kesimlerin saldırısına uğrayan ve sosyal medyada karalama kampanyası başlatılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a, toplumun bütün kesimlerinden destek yağıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a, bir destek de Antalya Platformu'ndan geldi.

Antalya Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın, "tamamen Kur'an-ı Kerim kaynaklı açıklamalar yaptığı" belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Diyanet İşleri başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, Cuma Hutbesinde Kur’an-ı kerime ve Rasulullah’ın sünnetine göre insanlığın tümüne zarar veren, sigara, uyuşturucu madde, sarhoşluk veren madde kullanımı, corona virüse neden olan kişisel temizlik ve taharet eksikliği gibi konularla birlikte Hiv virüsünü yaygınlaştıran nikahsız ilişki, zina ve lutilik meseleleri için açıklamalarda bulundu. 

- Ali Erbaş Hoca, tamamen Kuran-ı Kerim kaynaklı açıklamalar yapıyor

Birbirlerine hakkı tavsiye edenlerin ancak yok olmaktan kurtulabileceğini söyleyen İslam dininin Ülkemizdeki yetkili sözcüsü olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Hoca, tamamen Kur'an-ı Kerim kaynaklı açıklamalar yapıyor, yani Hakkı söylüyor ve bu sözleri nedeniyle hep batıldan yana tavır almış sözde İnsan Hakları Derneği Tarafından hakkında suç duyurusunda bulunuluyor. Yine hep batılın sözcüsü olmuş birkaç baro tarafından kınanıyor. Sesi çağlar öncesinden geliyor diyerek aslında Kuran’ın hükümlerini hedef aldıklarını ve direk İslam’a karşı olduklarını söyleyemediklerinden gizli niyetlerini de ortaya koyuyorlar. 

- Tüm insanlığı tehdit eden bu sapkın tavra karşıyız

Vahiyle çelişen ve Rasulullah’ın sünnetine aykırı olan her konuda olduğu gibi adına eşcinsellik diyerek legalleştirilmeye ve meşrulaştırılmaya çalışılan, şimdilik tam anlamıyla farkında olunmasa da tüm insanlığı tehdit eden bu sapkın tavra karşı olduğumuzu, insan hakları ve özgürlükleri bahanesiyle fıtrata aykırı bir durumun yüzde yüze yakını müslüman olan bir toplumda yasalarla korunmasını da anlamlandıramadığımızı belirtmek isteriz. 

- Hutbedeki her sözünün arkasında olduğumuzu ilan ediyoruz.

Allah’a iman etmenin en büyük çıktılarından olan her koşul ve şartta Hakkı Haykırmak olduğunun bilinci, toplumu fesada uğratan Kur’an’a ve İslam’a rağmen tüm insanlığı ahlaksızlığa ve bataklığa sürükleyen tüm tavır ve davranışlara karşı söz söyleme makamında olan Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş Hocamıza hepimizin sesi olduğu için teşekkür ediyoruz ve Antalya Platformu Üye Sivil Toplum Örgütleri olarak hutbedeki her sözünün arkasında olduğumuzu ilan ediyoruz. "

ANTALYA PLATFORMU

Editör: Mehmet Çalışkan