Alanya Müftülüğüne bağlı kurslarda görev yapan Kur'an kursu öğreticileri, "Sağlığınız İçin Maskeler Bizden" sloganıyla ürettikleri maskeleri, vatandaşlara ücretsiz dağıtıyorlar.

Virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan Kur’an kursu öğreticileri, Giritlioğlu Mustafa Uğuz Camii’nin çok amaçlı salonunda ürettikleri maskelerle koronavirüsle mücadeleye destek oluyorlar.

Çalışmalara dair açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan; "Alanya Müftülüğü olarak içerisinde bulunduğumuz bu sıkıntılı dönemde farklı konularda, farklı hususlarda halkımızın yanında yer almaya ve bu sıkıntıları bir nebze de olsa gidermeye çalışıyoruz. Salgın nedeniyle bugün toplumda en çok ihtiyaç olan maske ihtiyacını karşılama noktasında, Giritlioğlu Mustafa Uğuz Camii'nin altı katındaki geniş bir alanda Kur’an kursu öğreticiliğimiz öncülüğünde kurmuş olduğumuz sistemle maske üretiyoruz. Bu vesileyle maske üretimine öncülük eden ve kapı kapı, sokak sokak dolaşarak halkımıza maske ulaştıran Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan