İslam dinini araştırdığını ve Müslüman olmaya karar verdiğini belirterek Alanya İlçe Müftülüğüne başvuran Danimarka uyruklu Marianne Eslisabeth Grqn Overby için Alanya Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen merasimde Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgiler vererek şunları kaydetti:

“Biz Müslümanlar bütün peygamberlerin Allah tarafından gönderildiğini kabul ederiz. Hepsinin hak olduğuna inanırız. Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’dir. Peygamberimize Allah tarafından vahyedilen Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitaptır. O'nda bildirilenlerin bütününe şeksiz şüphesiz inanırız. Meleklerin, kaza ve kaderin, öldükten sonra dirilmenin ve hesabın yani ahiret gününün varlığını tasdik ederiz. İslam’a girmek; Allah’a, Muhammed Mustafa (s.a.s)’in Allah’ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun Allah katından getirdiklerinin tamamına inanmakla olur. Bizler bu inancı ‘Kelime-i Şehadet’ ile dile getiririz. Şimdi sizin Kelime-i Şehadet'i ikrarınıza ve Müslüman oluşunuza şahitlik edeceğiz.”

Merasim, Overby’ın Kelime-i Şehadet getirmesinin ardından yapılan dua ile tamamlandı.

İlçe Müftüsü İlhan, İslamiyet’i seçen Overby’ı tebrik ederek "İhtida Belgesi" ile birlikte Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan