Antalya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, 19 ilçe temsilciliği ile birlikte öğrencilere yönelik etkinliklerini sürdürüyor.

Öğrencilere yönelik etklinlikler kapsamında Antalya merkez ve ilçelerinde bulunan bütün okullarda programlar düzenleniyor.

Böylece her yıl elli bini aşkın öğrencinin “Değerler Eğitimi” seminerlerine katılımları sağlanıyor.

Gençlik Koordinatörlüğü 2019 yılında bu hedefi iki katına çıkararak yüzbin olarak belirledi.

Kurulduğu ilk günden bu yana okulda, camide ve sosyal etkinliklerde gençlerle birlikte olan, gençlerin sorunlarını dinleyip çözümler üreten Gençlik Koordinatörlüğü, şu ana kadar ulaşmış olduğu gençlerin bir kısmı ile Antalya Saklıkent Kayak Merkezi'nde Gençlik Buluşması düzenledi. Programa 500’e yakın genç katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda şehitler için okunan hatm-i şerifler ve Yasin-i şeriflerin duaları yapıldı.

Programda gençler bir dizi sportif faaliyetle katıldı, yemek ikramı ile program sona erdi.

Programda gençlere hitap eden Antalya İl Müftüsü Osman Artan şunları söyledi:

“Müftülük olarak hayatın her alanında vatandaşlarımızla birlikteyiz. 2014 yılında kurmuş olduğumuz Gençlik Koordinatörlüğü ile gençlerimizin, Engelliler Koordinatörlüğümüz ile engelli vatandaşlarımızın, Kadınlar Koordinatörlüğümüz ile hanım kardeşlerimizin, Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğümüz ile şu veya bu şekilde bağımlı olmuş ve kurtulmak isteyen genç yaşlı bütün kardeşlerimizin, Aile ve Dini Rehberlik Bürolarımız ile ailelerimizin, 4-6 yaş Kur’an kurslarımızla minik yavrularımızın, gündüzlü Kur’an kurslarımızla genç yaşlı bütün kardeşlerimizin, din görevlisi kardeşlerimiz ile cemaatimizin, velhasıl üç bine yakın personelimizle hayatın her alanında Antalyalı kardeşlerimizin hizmetindeyiz.” 

Gençlere verdikleri değere dikkati çeken Müftü Artan sözlerini şöyle tamamladı:

“Hayatın her alanında varız, ancak bu projelerimiz içinde en çok gençlerimizi önemsiyoruz. Bu sebepten geleceğimizin mimarı olan gençlerin, milli ve manevi değerlerine bağlı, güzel ahlaklı ve vatansever bireyler olarak yetişmesine destek olmak için ilk olarak Gençlik Koordinatörlüğünü kurduk. Gençlerimizi ne kadar çok donanımlı yetiştirirsek geleceğimizi o kadar sağlam temeller üstüne oturtturmuş oluruz. Bu bağlamda gençlerimize yönelik Antalya genelinde kamplar, okul seminerleri, geziler, gençlik buluşmaları vb. programlar düzenleyerek gençlerimize ulaşıyor ve eğitimli kadrolarımızla onları geleceğe hazırlıyoruz. Ne mutlu ki bizlere düzenlediğimiz programlara yüzlerce hatta binlerce gencimiz gönüllü olarak katılmaktadır.”


Editör: Mehmet Çalışkan