Akseki İlçe Müftülüğü, Emine - Ahmet Büküşoğlu Ortaokulu öğrencilere yönelik "Sosyal Medya Ahlakı" konulu seminer düzenledi.

Seminere Akseki İlçe Müftüsü  İsmail Taraklı konuşmacı olarak katıldı.

Sosyal medyanın dikkatli kullanılması gerektiğine vurgu yapan İlçe Müftüsü Taraklı, şunları kaydetti:

"İçinde bulunduğumuz çağ, akışkanlığı ve değişkenliği ile insanoğlunu farklı pek çok sürece maruz bırakmaktadır. Hızla değişen dünyada değişmeyen bir destek noktası olan din ise hayatın hissedilen ancak görünmeyen yüzüyle insanı buluşturan bir hakikat düzlemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilişim çağı olarak adlandırılan bu dönemin insana dair temel unsurları; bilgi, iletişim ve erişimdir. İletişim ve teknolojinin hızla gelişmesiyle beraber sosyal medya hayatın bir parçası haline gelmiştir. Sosyal medyanın yaygın bir şekilde kullanılmasıyla birlikte, geleneksel ilişki biçimleri değişmiş, iletişim, etkileşim ve sosyalleşme süreçleri köklü dönüşümler geçirmiştir. Söz konusu değişim ve dönüşümler, gündelik hayatta birtakım kolaylıklar ve imkanlar sağlamakla beraber, insani ve ahlaki boyutta ciddi risklere de zemin oluşturmaktadır. Sizlerden isteğimiz teknolojinin nimetlerinden faydalanmanın yanında zararlarından korunabilmenizdir. Buraya sizler için geldik ve İslam aleminin yeşeren fidanları olarak sizlere düşen sorumluluk başta kendiniz, aileniz olmak üzere ülkemiz için teknolojiyi ve sosyal medyayı doğruluk, dürüstlük ilkeleri ile kullanmanızdır. Daha güzel bir yarınımız için buna ihtiyacımız var."

Seminer katılımcılarına Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından "Bilişim Çağında İnsan, Din ve Diyanet" adlı kitap hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan