İl buluşmaları kapsamında Kütahya'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, müftülük ziyaretinin ardından temel atma tören alanına geçti.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı program Kur'an tilavetiyle başladı.

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, temeli atılan hizmet binasında yer alacak bölümler hakkında bilgiler verdi. Müftü Hazırlar, temeli atılan hizmet binasında, kadınların ve erkeklerin rahatça ibadet edebileceği 700 kişilik bir cami, 4-6 yaş grubuna yönelik Kur'an Kursu, konferans salonu, Tdv bürosu ve kitap okuma salonu gibi tesislerin olacağını ifade etti.

Törenin onur konuğu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ecdadımızın bu topraklara vurduğu İslam mührünü bugün de torunlarının vurduğunu ifade ederek diyani hizmetler için temeli atılan hizmet binasının hayırlara vesile olması niyazında bulundu. 

Proje kapsamında 9.522,20 m2 inşaat alanına sahip yeni Müftülük Hizmet Binası: 2 bodrum kat, zemin kat, 6 normal kat ve 2 asma kattan oluşuyor.

Temeli atılan bina planında, 2. Bodrum kat: 41 araçlık otopark su deposu ve jeneratör odası 1. bodrum kat: dükkân depoları, abdesthane cami müştemilatı elektrik odası ve teknik hacimler Zemin kat: 3 adet asma katlı dükkan ve TDV Vakıf bürosu 1. kat: Müftülük Girişi ve 700 kişilik cami 2. ve 3. kat: Müftülük ofisleri ve derslikler 4. kat: Müftülük Ofisleri ve lojman 5. kat: 24’er kişilik 5 adet derslik, kütüphane ve lojman 6. kat: 350 kişilik konferans salonu, fuaye ve yemekhane bulunuyor.

Temeli atılan Müftülük Hizmet Binasının, 2020 yılı içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Eski Bina:


 

Yeni Proje:

Editör: Mehmet Çalışkan