Serik İlçe Müftülüğü, gençlere okuma bilinci kazandırmak, milli ve manevi değerler doğrultusunda yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla "Benim Hocam" isimli proje hazırladı.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca yürütülen projeye dair açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü İbrahim Keser, "Benim Hocam' projesi ile 20 Kur'an kursu öğreticimiz ve 20 imam hatibimizden oluşan 40 personelin her biri 5 genç ile ilgilenerek 100 kız ve 100 erkek gencimize rehberlik ediyor. Proje kapsamında her ay bir kitap okunarak ay sonunda her grup kendi aralarında okunan kitapların tahlilini yapıyor. Söz konusu proje kapsamında okunacak kitaplar, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından çıkan kitaplar arasından seçiliyor. Bunun yanında okunan kitapların ay sonunda çevrimiçi olarak deneme sınavı yapılıyor ve başarılı olanlar Müftülüğümüzce ödüllendiriliyor." dedi.

Öte yandan proje kapsamında dini, tarihi ve kültürel mekanlara geziler düzenleniyor ve gençlere Antalya’nın tarihi ve kültürel mekanları tanıtılıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan