Türkiye Diyanet Vakfı burslusu olarak Ankara Uluslararası Prof. Dr. Muhammed Hamidullah Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrencilere yönelik “Ara Tatil Bilim Kampı” düzenlendi.

Antalya Döşemealtı Şehit Volkan Canöz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen kampta Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, uluslararası öğrencilerle bir araya geldi.

Onlarca farklı milletten 110 öğrenci ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Müftü Yalçınkaya, şöyle konuştu:

“Sizler her bireriniz mensubu olduğunuz milletlerinizi temsil ediyorsunuz. Gençler sizler dünyanın her gün değişen gündeminde mesleki yeterliliğin yanı sıra dünyaya duyarlılığıyla da yetişen eğitim neferlerisiniz. Sizler ülkelerinizden kilometrelerce uzakta eğitimleriniz için buradasınız. Zira sizler burada aldığınız eğitim sayesinde yeryüzü toprağına ilmin, hikmetin, barışın, irfanın, tohumunu atacak; milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerle kuşanarak kendi kültürüyle bütünleşmiş, farklı kültürlerle barışık; ülkelerinize ve insanlığa faydalı bireyler olacaksınız. Sizler Türk-İslam kültür ve medeniyetini yakından tanıyacak, farklı kültür, ırk ve dillerdeki toplumları sosyokültürel açıdan bilgi edineceksiniz. Sizler uluslararası ilişkilerinizi ve Müslüman topluluklarla kardeşlik bağlarınızı güçlendireceksiniz. İnsanlığa ve topluma katma değer üretebilen, okuyan, düşünen, tartışabilen; sosyal ilişkileri gelişmiş, kişi, grup ya da topluluklar arası yaşanan problemlere çözümler üretebilen, kendine ve değerlerine güvenen, liderlik becerisine ve evrensel değerlere sahip bireyler olacaksınız.”

Editör: Mehmet Çalışkan