Antalya'nın, 1. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından fethinin 815. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Meltem Camii İmam Hatibi Mustafa Akbulut’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya tüm şehitler için dua etti.

Törende konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Türklerin tarih boyunca büyük badireler atlattığını ancak tüm sıkıntılara göğüs geren, kimliğinden ve geleneğinden ödül vermeyen ecdadın torunları olduğunu kaydetti.

- Türkiye'nin yarınları gençlere emanet

Antalya fethedildikten sonra bölgede adaletin hakim olduğuna işaret eden Yazıcı, "Bu topraklarda atalarımızın önemli mirasları bulunuyor. Gençlerimiz bu Türk-İslam eserlerini mutlaka gezmeli. Tarihimiz daha iyi tanınmalı. Tarihimizden ilhamla geleceğimizi inşa etmeyi ümit ediyorum. Büyük ve güçlü Türkiye'nin yarınları gençlere emanet." diye konuştu.

İl Müftüsü Yalçınkaya ise ecdadın Anadolu'da sadece şehirleri değil, gönülleri de fethettiğini söyledi.

Antalya'nın 815 yıldır Türk ve İslam yurdu olduğunu belirten Yalçınkaya, "Tarihimizi, ecdadımızı, dedemizi, köklerimizi unutursak yok oluruz. En büyük yok oluş unutulmaktır. Bu topraklarda kıyamete kadar var olmak için tarihimizi bilmek, ecdadımıza saygı duymak zorundayız. Onun için bugün buradayız." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan