Programda Müftülüğe bağlı Kur’an Kurslarında eğitim alan çocukların hazırladıkları gösteriler ile 15 Temmuz şehitleri anıldı.

Çağlayan Camii Kur’an Kursu öğrencisi Süleyman Arslan’ın Kur’an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla gerçekleştirdi.

Müftü Atilla, mübarek Cuma sabahında hediyelerin en güzeli olan Kur’an tilaveti ve dua okuyarak şehitleri anmak için programı düzenlediklerini belirterek, “Bu yüce vatanın her metrekaresi dini, bayrağı, tarihi, özgürlüğü, namusu ve her türlü yüce değerlerin uğruna bir gül bahçesine girercesine şehit düşenlerin kanlarıyla yoğrulmuştur.

İslam dininde peygamberlikten sonra en yüksek iki makamın olduğunu ifade eden Müftü Atilla, bu makamların şehitlik ve gazilik olduğunu hatırlatarak, “Özellikle Allah yolunda mücadele ve vatan savunmasıyla özdeşleşen bu iki makam İslam’ın başlangıcından beri Müslümanların en önemli değerleri olmuştur. Yüce Rabbimiz ayetinde, Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, hayır onlar diridirler lakin siz bunu bilemezsiniz demektedir. Peygamber efendimiz de şehitliğin ve gaziliğin ne kadar yüce bir mertebeye değer olduğunu ifade etmişlerdir. Bu ilkelerden ilham alan milletimiz ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışıyla şanlı tarihimizi şehitlik ve gaziliğin destansı örnekleriyle doldurmuşlardır. 1071’de Malazgirt zaferiyle Anadolu’yu bizlere vatan yapan anlayış aynı anlayıştır. 1453’de bir çağ açıp kapatan anlayış aynı ruhla anlayıştır. 1923’de kurtuluş savaşında düşmanları denize döken anlayış aynı ruh ve anlayıştır ve en son 15 Temmuz 2016 gecesinde terör örgütü FETÖ ve yandaşlarının ülkemizin birliğine ve milli iradeye yönelik başlattıkları darbe girişimlerini akim bırakan anlayış aynı ruh ve anlayıştır. Bu milletin evlatları kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle başkomutanının emrine amade olmuş devletini, vatanını, bayrağını, ne derece önemsediğini ve gerektiğinde bu değerler uğruna canını seve seve feda edebileceğini bütün dünyaya göstermiştir” diye konuştu.

Müftü Atilla’nın konuşmasının ardından programda sırasıyla; Sala dinletisi sunuldu. Manavgat İlçesinde eğitim veren 4-6 Yaş yaz Kur’an Kursları öğrencilerinden olan Zeynep Çelik ‘Bayrak’ şiirini, İrem Nur Alaca, Selver Mendi, İsmet Birgenç, Asiye Işık ve Yasemin Şehirli İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını, Salih Kara ’15 Temmuz Marşı’nı, Tuğba Kızıltaş ‘Sakarya Türküsü’ şiirini, Rukiye Beyza Atar ve Gözde Nur Gezer ’30 Kuş’ isimli şiirini, Hacer Merve Gülap, Beyza Sarıkaya, Zehra Kara, Nisa Nur Oğuz, Fatma Sena Tan, Fatma Nur Yorulmaz, Hafize Nur Güzelsoy, Yusuf Asan, Samed Uysal, Ayşe Berra Işık Fil Suresi’nden Nas Suresine kadar olan sureleri ve Fatiha Suresini okudular. Şeniz Tüter ve Samed Ünsal da şehitler için dua ettiler. Akabinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan

15 Temmuz sinevizyonu izlettirildi.

Program, programda görev alan öğrencilere Müftü Atilla tarafından çeşitli hediyelerin verilmesi ve toplu resim çekimi ile sona erdi.

Programın sonunda Atatürk Kültür Merkezi’nin girişine kurulan pamuk şekeri standında, programa katılan çocuklara pamuk şekeri ikramında bulunuldu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan