Alanya İlçe Müftülüğüne bağlı Hz. Hatice 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu'nda eğitim gören minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını bayram hediyesi olarak yetim kardeşlerine bağışladı.

Minik öğrenciler Kur'an Kursu öğreticileri Emine İnci ve Ayşegül Yiğit rehberliğinde İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan'ı ziyaret ederek harçlıklarını biriktirdikleri kumbaralarını teslim ettiler.

Minik öğrencilerle yakından ilgilenen ve duyarlılıklarından dolayı tebrik eden İlçe Müftüsü İlhan, "Yüce dinimiz İslam, yetime sahip çıkmayı, onları koruyup gözetmeyi, onlara adaletle davranmayı emreder. Yetimle ilgilenmek, merhamet göstermek ve ihtiyaçlarını karşılamak, iyiliği dünyaya yeniden egemen kılmak için atılan en büyük adımlardan biridir. Allah Resulü (s.a.s.), 'Ben ve yetime kefil olan (kol kanat geren) kimse, cennette böyle (yan yana) olacağız.' buyurmuş ve aralarını hafifçe ayırarak işaret parmağıyla orta parmağını göstermişti. Anne şefkatinden yoksun, baba merhametinden mahzun yetimlerimize belki anne şefkati ve baba sevgisi veremeyiz ama yapacağımız yardımlarla hayata tutunmalarına, iyi bir birey olarak yetişmelerine yardımcı olarak yeryüzünde başka çocukların da kendileri gibi öksüz ve yetim kalmalarına neden olabilecek olumsuzlukların önüne geçmelerine vesile olabiliriz. Bu gaye ve yardımlaşma ruhuyla farkındalık ve duyarlılık oluşturan minik yavrularımızı ve onlara rehberlik eden Kur'an kursu öğreticilerimizi tebrik ediyorum. Minik yavrularımızın bu yardımlarıyla yetimlerimiz de bayram sevinci yaşayacak, yüzleri gülecek. Vatandaşlarımız da Allah'ın bizlere emaneti olan yetimlerimize destek olmak için YETIM yazıp 5601'e SMS göndererek 10 TL bağışta bulunabilirler. Yüce Rabbim, bütün hayırseverlerimizin hayır ve hasenatlarını kabul eylesin. Rabbim yetimlerin, mazlumların, mağdurların, çaresizlerin ümidi olan ülkemize ve milletimize zeval vermesin." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan